Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RIK obradio 98,64 odsto: Dveri-DSS, SDS-LDP-LSV iznad cenzusa

Foto: Beta

RIK obradio 98,64 odsto: Dveri-DSS, SDS-LDP-LSV iznad cenzusa

​Na osnovu rezultata sa 98,64 obrađenih biračkih mesta, iznad cenzusa su i liste Dveri-DS S i SDS-LDP-LSV, saopšteno je na večerašnjoj sednici RIK, a preostaju još rezultati sa 114 biračkih mesta - 99 na kojima se ponovo broje glasovi i 15, na ko

Srbija
Izvor: Tanjug

Na osnovu rezultata sa 98,64 obrađenih biračkih mesta, iznad cenzusa su i liste Dveri-DS S i SDS-LDP-LSV, saopšteno je na večerašnjoj sednici RIK, a preostaju još rezultati sa 114 biračkih mesta - 99 na kojima se ponovo broje glasovi i 15, na kojima će biti ponovljeno glasanje.

Kako je na početku sednice RIK-a saopštio direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević, prema tim podacima, lista okupljena oko SNS osvojila je 48,24 odsto glasova, DS 6,04 odsto, SPS 10,95 odsto, SRS 8,11 odsto, Dveri-DS S 5,01 odsto, SDS-LDP-LSV 5,03 odsto.

To su rezultati nakon unošenja podataka o glasanju sa 46 biračkih mesta, za koja je RIK juče, i pored određenih nedostataka, odlučio da ih verifikuje.

"Nedostaje u ovom preseku 114 biračkih mesta, od toga je 99 u procesu ponovnog prebrojavanja, a na 15 je poništeno glasanje", rekao je Kovačević.

Uoči pocetka sednice, ispred sale u kojoj zaseda RIK, okupili su se predstavnici opozicije.

Prebrojavanje glasova je danas počelo u 11 sati. Kostatovano je da je prilikom glasanja 24. aprila bilo "teških grešaka".

Članovi RIK-a su se na sednici, koja je trajala do dva iza ponoći, složili da se za sva biračka mesta sa "teškom greškom" izvrši uvid u džakove sa glasačkim listićima, za šta je RIK formirao komisije.

Inače, večeras u 20 sati ističe rok za proglašenje konačnih rezultata vanrednih parlamentarnih izbora, ali je RIK juče donela odluku o ponavljanju izbora na 15 biračkih mesta, koji će najverovatnije biti održani u sredu, 4. maja.