Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RIK odbio prigovore na ukupne rezultate izbora

Foto: Tanjug/ screenshot

RIK odbio prigovore na ukupne rezultate izbora

​Republička izborna komisija (RIK) odbila je danas prigovore na izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za narodne poslanike Narodne skupštine.

Srbija
Izvor: Tanjug

RIK je odbio prigovor grupe građana "Levica Srbije - Borko Stefanović" i Save Pilipovića iz Zemuna na izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za narodne poslanike Skupštine Srbije koji su u odvojenim prigovorima naveli da je na biračkom mestu Leposavić 09 Lešak Srpska napredna stranka dobila 657 glasova, ali joj je u Zapisnik o radu biračkog odbora upisano 766 glasova i to tako što su joj dodati glasovi drugih izbornih lista.

U oba prigovora se navodi da su SNS-u dodati glasovi, između ostalog, lista "Boris Tadić, Čedomir Jovanović-Savez za bolju Srbiju-Liberalno demokratska partija, Liga socijademokrata Vojvodine, Socijaldemoratska stranka" kojoj je, kako je navedeno, ukradeno 50 glasova, "Dveri-Demokrastka stranka Srbije-Sanda Raškovih-Ivić-Boško Obradović", kojoj je ukradeno 12 glasova, i liste "Borko Stefanović", kojoj su ukradena dva glasa.

RIK je jednoglasno odbio i prigovor Republikanske stranke koja je dala prigovor, između ostalog, zbog neodobravanja prava toj stranci na kopiranje "Zapisnika biračkih odbora sa svih biračkih mesta".

RIK je jednoglasno odbacio i prigovor grupe građana "General Momir Stojanović-Advokat Srđan Aleksić Iskreno za Niš" koji su podneli prigovor zbog, kako navode, nepravilnosti u postupku sprovođenja glasanja na biračkom mestu broj 18 u gradskoj opštini Crveni krst u Nišu.

Pošto su sada svi prigovori, nadam se, pristigli na izveštaje o rezultatima izbora odbijeni, rešenje kojim smo utvrdili rezultate izbora je postalo konačno, rekao je predsednik RIK-a Dejan Đurđević, dodajući da će RIK zakazati sednicu i podeliti mandate narodnim poslanicima.