Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RINGIŠPIL PAO NA DECU: Povređeno troje mališana u Jaši Tomiću!

Ilustracija: Novosti.rs

RINGIŠPIL PAO NA DECU: Povređeno troje mališana u Jaši Tomiću!

U jednom momentu, ringišpil se jednostavno srušio na decu koja su se vozila na njemu.

Srbija
Izvor: Blic

Ta vest je potvrđena listu "Blic" u Domu zdravlja u Sečnju. Lekari su intervenisali, a troje mališana ima lakše povrede na telu.

Kako tvrde oni koji su videli incident, vrteška se bukvalno raspala dok je trajala vožnja, a ubrzo nakon incidenta na licu meta su se pojavili policija i Hitna pomoć.

Ta vrteška je bila postavljena u centru naselja Jaša Tomić, a svedoci kažu da je prava sreća što u pitanju nije bio veći ringšpil.

Jedna osoba koja je očevidac tvrdi da je vtreški bilo desetoro dece, ta da su sva sedišta ringišpila bila popunjena, tako da je prava sreća što nisu svi povređeni.

"Mi smo naišli, čim smo čuli pucanj. Okolo su vrištali deca i roditelji. Prilično sam sigurna da je u kola Hitne pomoći ušlo šest mališana, a da je jedna devojčica slomila nogu. Vrteška je bila skroz puna i raspala se u toku vožnje. Brzo je došla policija, mislim da su priveli vlasnika", ispričala je ona, javlja "Blic".

 


Don:  
Cigani kupuju rashodovane sprave za luna parkove sa italijanskih otpada. One koje više nemaju dozvolu da se koriste u Italiji, jer nisu bezbedne. E, onda taj otpad vucaraju po Srbiji sa vašara na vašar, rabeći ga nemilice, a bez ikakvog, a kamo li adekvatnog održavanja po pitanju bezbednosti. Nisam siguran da u Srbiji uopšte i postoji zakon ili barem pravilnik o stavljanju u upotrebu tih sprava za zabavne vožnje ili nekakav standard bezbednosti na istima. Pre nekoliko godina na vašaru na Paliću umalo ne poginuh na jednoj od brzih sprava. Svim silama sam upirao i rukama i nogama da ne izletim iz sedišta pri ogromnoj brzini. Zaštita je bila samno jedna smešna prečka preko butina koja nije bilo teorije da me zadrži u sedištu. Video sam da se vagon ispred moga mnogo manje izdiže u krivini, i leti pod mnogo blažim uglom. Nakon vožnje sam se zainteresovao šta se to dešavalo sa mojim vagonom, a onda sam pomoću online prevodioca preveo tekst sa italijanskog okačen na tuspravu, a na kome je pisalo da nije dozvoljena vožnja jednoj osobi u kabini, nego da je obavezno u paru radi balansa. Onda sam stao i posmatrao druge ljude koji su takođe sami sedali u vagone na toj spravi. Svi su silazili bledi kao krpe. Uglavnom se radilo o ljudima krupije građe, zbog čije se težine taj vagon toliko izbacivao iz ose normalnog kretanja. Mislim da je krajnje vreme da se zavede red u toj oblasti, jer sprave su sve ozbiljnije i ozbiljnije, postižu sve veće brzine i visine, i zahtevaju zaista stručno rukovanje i održavanje, a čega nema ni u naznakama u Srbiji.

01.10.2016 19:04h    25     26