Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RTS ODGOVARA VUČIĆU Rio koštao 1,9 miliona evra

RTS Logo

RTS ODGOVARA VUČIĆU Rio koštao 1,9 miliona evra

Radio-televizija Srbije večeras je u Dnevniku 2, objavila je koliko je novca potrošeno za boravak njihove ekipe u Riju.

Srbija
Autor: NB

Kako je saopšteno, praćenje Olimpijskih igara u Riju koštalo je ukupno 1,9 miliona evra. RTS je to uporedio sa prethodnim igrama, rekavši da je to za 400.000 evra manje nego za izveštavanje iz Londona.

„U ekipi RTS-a na Olimpijskim igrama u Riju je činilo 37 članova – deset zaposlenih iz tehničkog sektora (tri tehnička vođstva, tri tehnička realizatora, jedan EVS operater, jedan održavanje, jedan IT, jedan glavni inženjer projekta), 12 zaposlenih iz produkcije (jedan reditelj, dva realizatora, tri montažera, tri snimatelja, tri člana produkcije/organizacije), tri novinara Radio Beograda, jedan tehničar iz Radio Beograda, novinarka Informativnog programa, devet sportskih komentatora i novinara, kao i vođa projekta“, saopštio je RTS.

Za 17 dana bilo je 293 sata premijernog direktnog prenosa, što je nešto više od 17 sati dnevno. U RTS dodaju da su javljanja trajala 24 sata dnevno, te da su posebnu garderobu koju su novinari i spikeri nosili dobili na poklon.

Podsetimo, premijer Aleksandar Vučić je juče rekao na konferenciji za medije da ga zanima koliko je novca RTS potrošio na RIO.

Evo kako je trošen novac:

Prava prenosa 1.000.000 evra

Tehnika 606.000 evra

Dnevnice 79.243 evra

Prevoz 77.000 evra

Smeštaj 136.000 evra

Drugi troškovi 4.000 evra