Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSIJA ČESTITALA SRBIJI: Zaslužili ste pobedu!

Foto: hotsport.rs

RUSIJA ČESTITALA SRBIJI: Zaslužili ste pobedu!

"Danas nismo mi izgubili, već su Srbi pobedili. Oni su zaslužili pobedu", bio je komentar ruske reprezentacije

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

“Reprezentacija Srbije je zaslužno pobedila Ruse u polufinalu Evropskog prvenstva u košarci”, izjavio je za ruske medije predsednik Ruske košarkaške federacije Andrej Kirilenko.

Iako košarka nije najpopularniji sport u Rusiji, ruski mediji sa žarom su pratili polufinalnu utakmicu Evropskog prvenstva u Istanbulu između reprezentacija Rusije i Srbije, nazvavši je „bratskim derbijem“, piše Glas Moskve.

„Odlična igra, klasika poput onih iz vremena borbe reprezentacija SSSR-a i Jugoslavije. Sastala su se dva jaka tima koja su već međusobno igrala u grupi. Danas nismo mi izgubili, već su Srbi pobedili. Oni su zaslužili pobedu. Da je naša reprezentacija pobedila, to bi bilo čudo“, rekao je Kirilenko.

Reprezentacija Rusije je gubila i do 16 razlike tokom meča, ali je uspela da se vrati u igru i u poslednjoj četvrtini smanji razliku na samo dva poena.

Za Rusiju neverovatni Aleksej Šved postigao je 33 poena, ali to nije bilo dovoljno, pa će se protiv Španije boriti za bronzu.

„Reprezentacija Rusije je pokazala pravi karakter, nešto nam nije išlo, ali smo nastavili da se borimo i na kraju meča smo ih skoro stigli. Naši momci su bili odlični, odigrali su odlično. Lično nemam šta da im zamerim“, rekao je predsednik Ruske košarkaške federacije.

Nakon meča Rusije i Španije za treće mesto, Srbija i Slovenija će se boriti za „krov“ Evrope.