Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSIJA: Nastavićemo da podržavamo Srbiju u kosovskom pitanju

Foto: pixabay.com

RUSIJA: Nastavićemo da podržavamo Srbiju u kosovskom pitanju

U MIP RF su konstatovali da kosovsko-albanska strana sabotira realizaciju preuzetih obaveza.

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

Rusija će nastaviti pružanje podrške Srbiji po pitanju rešavanja kosovskog pitanja na bazi rezolucije SB UN, saopštio je MIP Rusije.

„Nastavićemo da pružamo podršku koji se bazira na rezoluciji SB UN 1244 u delu rešavanja kosovskog problema. Očekujemo da će EU, koja prema ulozi Generalne skupštine UN ulogu posrednika u dijalogu sa Prištinom, nepristrasno ispuniti svoju funkciju“, navodi se u komentaru pres-službe MIP-a Rusije, a prenosi Glas Moskve.

U resoru su konstatovali da kosovsko-albanska strana sabotira realizaciju preuzetih obaveza, pre svega u delu koji se tiče formiranja Zajednice srpskih opština.

Oni sa „zadovoljstvom naglašavaju nezavisni i uravnoteženi kurs Srbije, politiku srpske vlade na uspostavljanju uzajamno korisnih veza sa svim zainteresovanim državama“.

„Pozdravljamo više puta potvrđenu privrženost linije Beograda na očuvanju vojne neutralnosti, balansirani razvoj veza i sa NATO-om i ODKB-om. Takav stav daje važan doprinos osiguranju mira i stabilnosti u regionu i na evropskom kontinentu u celini“, navodi se u saopštenju.