Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSIJA PLANIRA DA STIPENDIRA 50 studenata iz Srbije

Ilustracija, Foto: Printskrin

RUSIJA PLANIRA DA STIPENDIRA 50 studenata iz Srbije

​Stipendiranje studenata iz Srbije vršiće se na osnovu odluke Ministarstva obrazovanja Ruske Federacije

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

Fakultet političkih nauka Moskovskog državnog oblasnog univerziteta raspisao je konkurs za stipendiranje studenata iz Srbije koji su zainteresovani da svoje univerzitetsko znanje dobiju u Rusiji.

Konkurs je otvoren do 1. novembra, a svi zainteresovani dodatnu informaciju mogu pronaći na sajtu https://russia.study/en.

Reč je o osnovnim akademskim, magistarskim i postdiplomskim studijama, a zainteresovani mogu da izaberu specijalnost pedagoga, politikologa ili istoričara, prenosi Glas Moskve.

Oni koji imaju adekvatno znanje ruskog jezika mogu bez prijemnog ispita da se upišu na fakultet, dok su za one koji ne vladaju ruskim jezikom predviđene pripreme u trajanju od godinu dana gde će mladi biti u mogućnosti da nauče jezik.

Stipendiranje studenata iz Srbije vršiće se na osnovu odluke Ministarstva obrazovanja Ruske Federacije, a tim programom predviđeno je da iz Srbije bude primljeno 50 polaznika.

Svakom studentu predviđena je stipendija od 1.500 rubalja mesečno, a obezbeđen je i smeštaj u studentskom domu koji se nalazi na metro stanici Babuškinskaja, na severoistoku Moskve.

Takođe, u slučaju da zainteresovanih bude dovoljno, moguće je i formiranje posebne grupe isključivo za studente iz Srbije i to na Fakultetu političkih nauka.

Oni koji su zainteresovani za studiranje u Moskvi potrebno je da se jave filijali „Rossotrudničestva“, koja se nalazi u sklopu Ruskog doma u Beogradu.

Saradnja sa Fakultetom političkih nauka Moskovskog državnog oblasnog univerziteta se realizuje uz pomoć Fonda Svetog Georgija.