Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSIJA TRAMPU: Ne budite cinični, prvo vratite Srbiji Kosovo

Foto: panoramio.com

RUSIJA TRAMPU: Ne budite cinični, prvo vratite Srbiji Kosovo

Šef Komiteta Državne dume Rusije za poslove ZND i evroazijske integracije Leonid Kalašnjikov pozvao je predsednika SAD Donalda Trampa i Zapad da vrate Srbiji Kosovo i Metohiju.

Srbija
Autor: Glas Moskve

„Cinično zvuče pozivi da se poštuje suverenitet od strane predsednika sile koja je razrušila ceo svetski poredak. Počnimo od Kosova. Ko je raskomadao Jugoslaviju? Amerikanci su krenuli tim putem i otvorili Pandorinu kutiju“, izjavio je Kalašnjikov, osvrćući sa na Trampov poziv iz Njujorka sa zasedanja Generalne skupštine UN

On je podsetio da je bivša Jugoslavija razbijena uz ignorisanje svih međunarodnih normi i bez mandata Ujedinjenih nacija, dok je „odvajanje Kosova proteklo bez ikakvog referenduma i nasilno“. Ako je Tramp „gađao“ Krim, nastavio je Kalašnjikov, „morao bi da zna da je poluostrvo ušlo u sastav Rusije na osnovu volje naroda na referendumu i bez ijedne žrtve i građanskog rata“.

„Sjedinjene Države su razorile međunarodno pravo, a sada pokušavaju da drugima drže lekcije. To je najgori mogući cinizam. Neka prvo vrate (Srbiji) Kosovo!“, zaključio je šef Komiteta Državne dume Rusije za poslove ZND i evroazijske integracije.

Podsetimo, Tramp je sednici Generalne skupštine UN pozvao međunarodnu zajednicu da se „bori protiv pretnji nacionalnom suverenitetu“.

U tom kontekstu je pozvao na suprotstavljanje opasnostima koje prete suverenitetima država, „od Ukrajine do Južnokineskog mora“, prenosi Glas Moskve.