Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKA GLUMICA UČI SRPSKI i hoće da snima film o srpsko-ruskom prijateljstvu

Foto: sputniknews

RUSKA GLUMICA UČI SRPSKI i hoće da snima film o srpsko-ruskom prijateljstvu

Poznata ruska pozorišna i filmska glumica i scenarista Ekaterina Morozova nedavno je boravila u Beogradu.

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

Tokom boravka u našem glavnom gradu intezivno je posećivala časove srpskog jezika, koji želi da savlada što pre.

Plenila je na svakom koraku svojom lepotom, svojstvenom ruskim krasavicama, blistavošću uma i čarobnim osmehom.

Iznenađuje i njen veliki interes za srpsko-rusku prošlost, prenosi Glas Moskve.

Želi da na osnovu knjige „Srpsko-ruski bratski odnosi“ napiše scenario, koji potom planira da pretoči u filmsku priču pod nazivom „Srbija i Rusija – juče, danas, sutra“.

Vodeći je scenarista filmske kompanije „Kutuzov“ iz Moskve i nedavno je završila scenario o legendarnom Kutuzovu, koji je pisala 6 godina.

Inače njen prvi scenario bio je za film – melodramu „Ekser“ (2014.), koji je bio odlično primljen kod ruske publike.To je film koji promoviše život i ljubav, a to vredna Ekaterina i u stvarnom životu promoviše svakodnevno.

Velika je pravoslavka i veliki je patriota, baš onako kako to samo Rusi umeju da budu.

Sem glume, u pozorištu i na filmu, bavi se i pedagoškim radom. Predaje u Moskvi glumačke veštine po kursu čuvenog teoretičara glume Stanislavskog, a takođe predaje i u jednoj moskovskoj gimnaziji.

Ima svoje pozorište u Moskvi i omiljeni dramski pisac joj je Čehov.

U Beogradu je bila gost režisera Bratislava Petkovića, bivšeg ministra kulture i oduševljena je njegovim pozorištem, koje se nalazi u sastavu Muzeja automobila.

Prenela mu je svoju davnašnju želju, kao i želju kolega – glumaca iz Moskve, za stvaranjem srpsko-ruskog pozorišta u Beogradu u bliskoj budućnosti.

Gostujući u srpskim medijima iznela je svoje mišljenje o pozorištu, o Srbiji i Rusiji, o predsedniku Putinu, koga obožava, o kolegi Nikiti Mihalkovu, koga takođe obožava, o životu i ljubavi bez koje, po njenom mišljenju, svet nema budućnost.