Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKA KOMPANIJA zainteresovana za RTB Bor

Foto: ekapija.com

RUSKA KOMPANIJA zainteresovana za RTB Bor

​RMK je jedan od vodećih proizvođača bakra u Rusiji, osnovan 2004. godine.

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

Ruska kompanija bakra (RMK) razmatra različite varijante saradnje sa RTB Bor, od otkupa preduzeća do stvaranja zajedničkog preduzeća uz učešće države Srbije na osnovu imovine kombinata.

„Interes kompanije je, pre svega, uzrokovan činjenicom da preduzeće ima dovoljno razvijenu infrastrukturu, mogućnosti za širenje i modernizaciju proizvodnje i nalazi se u samom centru Evrope — trećeg regiona u svetu po potrošnji bakra“, istakao je predstavnik RMK-a.

U pismu upućenom Ministarstvu rudarstva Srbije, RMK izražava zainteresovanost za održavanje pregovora sa srpskom stranom i potvrđuje spremnost da primi srpsku delegaciju u Rusiji kako bi se upoznala sa proizvodnjom i iskustvom RMK-a u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata, objasnila je služba za medije te kompanije, prenosi Glas Moskve.

Ranije je RMK potvrdio da razmatra mogućnost strateške saradnje sa Srbijom u razvoju jednog od najvećih industrijskih aktiva zemlje — kombinata bakra RTB Bor.

O zainteresovanosti za to partnerstvo u četvrtak su saopštili lokalni mediji.

RMK je jedan od vodećih proizvođača bakra u Rusiji, osnovan 2004. godine.

Pod njegovom upravom rade osam rudarskih kompanija, hidrometalurški kombinat, tri metalurške fabrike i trgovinsko preduzeće.

Imovina grupe nalazi se u četiri regiona Ruske Federacije, kao i u Kazahstanu.