Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ruska opozicija NAPALA PUTINA ZBOG POMOĆI SRBIJI

Foto: kremlin.ru

Ruska opozicija NAPALA PUTINA ZBOG POMOĆI SRBIJI

Ruska opozicija napala je Putina na Tviteru zato što je Srbiji poklonio moderno naoružanje vredno čak 800 miliona dolara

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

Tviteraši naklonjeni ruskoj opoziciji iskoristili su vojno-tehničku saradnju Rusije i Srbije kako bi napali Putina, navodeći da će moderno naoružanje, koje bi uskoro trebalo da bude isporučeno našoj zemlji, platiti njihovi penzioneri.

"Srbija je od Rusije dobila na poklon 30 tenkova T72B3, 6 migova 29 i 30 BRDM-2 oklopnih izviđačkih vozila vrednih 800 miliona dolara. To će platiti ruski penzioneri", napisao je jedan tviteraš naklonjen ruskoj opoziciji, prenosi Glas Moskve.

Razlog za ovakvu reakciju Putinovih političkih protivnika mogao bi da bude nedavni sastanak ruskog i srpskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i Aleksandra Vulina u okolini Moskve, na kome je još jednom potvrđena spremnost dve države za razvijanje međusobnih odnosa, a pre svih onih u oblasti vojno-tehničke saradnje.

Na tom sastanku, podsetimo, Šojgu i Vulin su precizirali da će šest ruskih migova 29 stići u Srbiju pre kraja ove godine, kao da će u istom roku Vojska Srbije biti jača za 30 tenkova T-72 i isto toliko savremenih oklopnih vozila BRDM-2.