Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ruska samohodna haubica dobija MOĆNU NOVU MUNICIJU

Foto: fsksrb.ru

Ruska samohodna haubica dobija MOĆNU NOVU MUNICIJU

Municija za nove klase, uključujući i perspektive samohodne haubice "Koalicija-SV" će se pojaviti u Rusiji u naredne dve do tri godine.

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

"Tehmaš" sprovodi program za stvaranje nove municije za buduću samohodnu artiljeriju "Koalicija-SV",piše Glas Moskve.

“Municija obuhvata nekoliko suštinski novih tehničkih rešenja. Nekoliko godina kasnije može postati skoro standard za sve proizvođače municije u inostranstvu”, navodi se u ovoj kompaniji.

Program za stvaranje novih oružja, uključujući artiljeriju i za "Koaliciju-SV" biće najverovatnije realizovan u narednih 2 do 3 godine.

Samohodna haubica 2S35 "Koalicija SV" dizajnirana je da uništi komandne centre, komunikacione centre, artiljerijske i minobacačke baterije, oklopna vozila, uključujući tenkove, anti-tenkovsku vazdušnu odbranu i raketne odbrane, kao i radne snage potencijalnog neprijatelja.

Osnova vatrena moć samohodne haubice 2S35 "Koalicija SV" - 2A88 top je 152 mm, kalibar sa stopom ispaljivanja 10 metaka u minuti, što je viša stopa u odnosu na druge artiljerijske sisteme.

Takvi pokazatelji su ostvareni zahvaljujući mehanizmima dizajna opterećenja.

Pored toga, u oružje kojim raspolaže "Koalicija" uključeno je i daljinsko upravljanje jedinicom sa mitraljezom "Kord".

Izbor ciljeva i municije koja će se koristiti može se vršiti pomoću specijalnog automatizovanog sistema kontrole.

Za pucanje iz "Koalicije" može da se koristi i vođena raketa. Korekcija putanje leta sprovedi se uz pomoć navigacionog sistema GLONAS.