Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
RUSKI SPEKTAKL "Legenda o Kolovratu" stigla u srpske bioskope

Foto: Printscreen

RUSKI SPEKTAKL "Legenda o Kolovratu" stigla u srpske bioskope

​Najveći produkcijski poduhvat ruske kinematografije stiže na više od 30 ekrana u Srbiji.

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

Premijera „Legende o Kolovratu“ održaće se danas, 4. januara u 20 časova u bioskopu „Sinepleks“ u tržnom centru „Ušće“, nakon čega film nastavlja bioskopski život u regionu.

Specijalni gost na premijeri biće glumac Ilja Malakov koji u filmu tumači ulogu Kolovrata, prenosi Glas Moskve.

Malakov je član Guberskog pozorišta u Moskvi, gde je odigrao brojne uloge, a za rolu Kolovrata izabran je među više od 30 kandidata.

Oduševljenje filmom, ali i samim Malakovim nije krio ni predsednik Rusije Vladimir Putin.

Zbog velikog interesovanja prvog čoveka Rusije, organizovana je posebna pretpremijera, nakon koje je Putin čestitao celoj ekipi na odličnom filmu.

„Film je impresivan, dira u dušu, imam utisak da će ljudima biti zanimljiv. Ideja je odlična“, rekao je Putin i dodao da mu je mladi Malakov novi omiljeni glumac.

Po sletanju u Beograd, Ilja Malakov istakao je da je veoma uzbuđen zbog dolaska u Beograd i nestrpljiv da čuje utiske nakon beogradske premijere.

Komentarišući pripreme za snimanje filma, Malakov je rekao: „Bilo je teško, naročito scene borbi, ali i veoma uzbudljivo. Mesecima smo trenirali i za to vreme postali veoma dobar tim koji se maksimalno posvetio vojim zadacima. To je za mene bilo inspirativno i mislim da su to gledaoci prepoznali. Nadam se da će isto videti i publika u Srbiji“.

Film “Legenda o Kolovratu”, kao najveći produkcijski poduhvat u ruskoj kinematografiji, do sada je u Rusiji pogledalo više od pet miliona ljudi.

U 13. veku mongolske ratne horde i njihov vođa Batu Kan kontrolisali su većinu sveta. Kako su se kretali ka Evropi, Mongoli su napadali preostale ruske kneževine koje su im se našle na putu.

Ipak, njihove planove kvari taj mali odred snažnih junaka na čelu sa misterioznim hrabrim ratnikom, koji im se suprotstavlja.

Režiju potpisuju Džanik Fajziev i debitant Ivan Šurkovetski. Glavne uloge tumače Ilja Malakov, Aleksej Serebrijakov, Aleksandr Ilin.