Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
„RŽD Internešenel“: Počela druga faza radova na deonici pruge Beograd- Bar

Foto: RŽD Internešenel

„RŽD Internešenel“: Počela druga faza radova na deonici pruge Beograd- Bar

Druga faza radova na deonici Resnik—Valjevo železničke pruge Beograd—Bar počinje sutra, a u okviru nje će „RŽD Internešenel“ izvršiti rekonstrukciju deonice Vreoci—Valjevo, koja nije mogla da se izvrši u jeku turističke sezone

Srbija
Autor: Glas Moskve

U skladu sa projektom, na deonici će biti položeno 14,8 kilometara gornjeg stroja koloseka, izvršena montaža šest putnih prelaza, sanacija sedam nadvožnjaka, remont 11 mostova. Osim toga, duž cele deonice od 42 kilometara biće zamenjena kontaktna mreža.

U prethodnoj fazi, koja je otpočela u julu 2016, rekonstruisano je 35 kilometara deonice Resnik—Vreoci, na kojoj je u potpunosti rekonstruisan tunel Bela Reka, remontovani su stanični koloseci, zamenjena šinska polja, SS uređaji i kontaktna mreža, a izvršen je i kompletan remont postojećih mostova i natputnjaka, prenosi portal Glas Moskve.

Planirano je da svi radova na deonici Resnik—Valjevo budu završeni do kraja 2017. godine. Vrednost projekta iznosi oko 80 miliona američkih dolara i realizuje se iz ruskog izvoznog kredita.