Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
 Šabić: Tvrdnje tužilaštva skandalozne

Foto: Tanjug/ S. Radovanović

Šabić: Tvrdnje tužilaštva skandalozne

Šabić je za Insajder.net odgovorio da sarađuje sa nadležnim organima u istrazi o pretnjama koje su mu upućene u vezi s rušenjem u Savamali.

Srbija
Izvor: Tanjug

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić negirao je tvrdnje Višeg javnog tužilaštva da nije želeo da sarađuje s policijom u vezi sa pretnjama koje su mu upućene, i ocenio da su te tvrdnje "skandalozne".

Šabić je za Insajder.net odgovorio da sarađuje sa nadležnim organima u istrazi o pretnjama koje su mu upućene u vezi s rušenjem u Savamali.

“Razgovarao sam juče s načelnikom MUP-a. Ako Tužilaštvo nastavi s ovakvim skandaloznim saopštenjima stvarno ću i odbiti saradnju”, rekao je Šabić za taj portal.

Poverenik je objasnio da je istrazi pogrešno pristupljeno u početku, jer se mislilo da su mu pretnje upučene preko interneta, zbog čega je slučaj preuzelo Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.

Ranije je Više javno tužilaštvo saopštilo da je Šabić odbio da sarađuje sa policijom na pronalaženju osobe koja mu je pretila.

Tužilaštvo je, kako se navodi, pozvalo Poverenika radi davanja potrebnih obaveštenja i podataka u cilju rasvetljavanja ovog događaja, identifikaciji i otkrivanju učinioca.

Šabić je, kako se navodi, naveo da ne želi da sarađuje.

"Više javno tužilaštvo i pored toga, zajedno sa nadležnim organima policije nastavlja dalji rad na ovom slučaju u pravcu utvrđivanja identiteta NN lica koje je uputilo pretnje povereniku Šabiću, a sve kako bi se zaštitio njegov životni i telesni integritet", stoji u saopštenju.

Poverenik za informacije od javnog značaja je na svom tviter nalogu juče objavio poruku koju je dobio od nepoznatih osoba, a u kojoj se njemu poručuje da, ako "nastavi da se interesuje za akciju ljudi pod fantomkama, biće u prilici da se sa njima sretne".

Poruka je povezana sa interesovanjem Poverenika za rušenje objekata u Savamaloj, u noći 25. aprila.

Šabić je, međutim, novinarima danas rekao da se oseća bezbednim i da poruku ne smatra pretećom, te da poruku nije dobio pisanim putem, već su mu je preneli prijatelji koji su bili u društvu u kojem se razgovaralo o tome šta bi se Povereniku moglo dogoditi, ukoliko nastavi da se interesuje za ljude sa fantomkama.