Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SALE MUTAVI IZREŠETAN, Stefanović objavio rat mafiji

Foto: srbijadanas.com

SALE MUTAVI IZREŠETAN, Stefanović objavio rat mafiji

Stefanović je upozorio da se takve stvari ne smeju dešavati na teritoriji Srbije

Srbija
Izvor: Blic/ NB

Aleksandar Stanković (29), poznatiji kao Sale Mutavi, ubijen je sinoć oko 21 sat u blizini Centralnog zatvora, na rasrsknici Bačvanske i Ulice Gospodara Vučića.

Prema saznanjima lista Blic, u njegovom ubistvu su učestvovali pripadnici crnogorskih kriminalnih klanova, a osim njega u pucnjavi je teško ranjena još jedna osoba, čuvar zatvora M. Đ.

Do pucnjave je došlo oko 21 sat kada su iz vozila u pokretu iz automatskog oružja ispaljeni rafali na dva automobila, “audi” i “pežo”. U prvom automobilu se nalazio Stanković, a u drugom ranjeni čuvar. Kako navodi ovaj list, još uvek nije poznato kako se čuvar našao na mestu obračuna.

Povređeni M. Đ. je prevezen u Urgentni centar i nalazi se na odeljenju reanimacije, a jedna osoba je uhapšena.

Podsetimo, Stanković je bio jedan od glavnih navijača na Partizanovoj južnoj tribini, a svojevremeno je uspešno izbegavao odlazak na odsluženje kazne od pet godina na koju je osuđen još 2013. godine, zbog trgovine drogom i posedovanja oružja. Uhapšen je sa još sedmoricom 6. marta 2006, kada je označen kao vođa dilera droge u beogradskom naselju Medaković.

Stefanović: Objavljujemo rat mafiji

Povodom ovog slučaju konferenciju za novinare održao je ministar policije Nebojša Stefanović koji je rekao da takve stvari ne smeju da se dešavaju u Srbiji.

"Objavljujemo rat mafiji, ovo će biti teška borba koju policija i bezbednosne službe ulaze", rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je dodao da će do kraja godine iz MUP biti proterane sve osobe koje su na bilo koji način u bilo kakvim vezama sa kriminalnim strukturama.