Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Samostalni sindikat policije: Ne mešajte politiku i sindikat

Foto: www.vostok.rs

Samostalni sindikat policije: Ne mešajte politiku i sindikat

"Apelujemo na naše sindikalne kolege koji su proteklih dana učestvovali u raznim političkim skupovima da se usredsrede na sindikalni rad za koji su im radnici MUP-a ukazali poverenje, a ne na rešavanje političkog stanja u Srbiji".

Srbija
Izvor: Tanjug

Samostalni sindikat policije Srbije apelovao je danas na svoje članove i zaposlene MUP-u, a povodom najnovijih protesta "usmerenih na podrivanje ustavnog poretka, pod plaštom nezadovoljstva građana u slučaju Savamala", da svoja politička opredeljenja ne mešaju sa sindikatom.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je taj sindikat u više navrata do sada dobronamerno upozoravao svoje sindikalne kolege iz drugih sindikata, koji funkcionišu pod okriljem MUP-a, da je za sindikalni rad i pojam „sindikat“ osnovna "ideja vodilja" briga o pravima radnika i delovanju na poboljšanju uslova rada zaposlenih.

Sa žaljenjem se konstatuje da su pojedine kolege sindikalci iz, kako se navodi, samo njima znanih razloga pribegli političkom delovanju pa su organizovanjem i prisustvovanjem raznim skupovima i protestima, koji su po sadržini bili direktno mešanje u politička dešavanja, zloupotrebili zaposlene u MUP-u.

"Apelujemo na naše sindikalne kolege koji su proteklih dana učestvovali u raznim političkim skupovima i dešavanjima da se usredsrede na sindikalni rad za koji su im radnici MUP-a ukazali poverenje, a ne na rešavanje političkog stanja u Srbiji", navodi se u saopštenju.

Samostalni sindikat policije podržava profesionalni i nepristrasan rad nadležnih, a zaposlene poziva da ne nasedaju "na jeftine trikove" svojih takozvanih sindikalnih vođa kojima je u interesu jedino lična promocija.

Ukazuje se da je MUP jedan od najosnovnijih stubova državnosti i suvereniteta zemlje, te je, kako navode, s tim u vezi jasan stav tog sindikata da podržava državnost i suverenitet Srbije i da neće dozvoliti bilo kakve pokušaje destabilizacije i ustavnog urušavanja Srbije od pojedinica i odrđenih grupacija.