Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SANDA TRAŽI OPROST zbog koalicija sa SNS, DSS SE OGRAĐUJE!

Sanda Rašković Ivić/ Foto: novosti.rs

SANDA TRAŽI OPROST zbog koalicija sa SNS, DSS SE OGRAĐUJE!

Sanda Rašković Ivić se izvinila svim glasačima DSS-a zbog koalicija te stranke na lokalu sa SNS-om, ali čini se da njen stav ne dele svi u toj stranci.

Srbija
Izvor: Agencije

Šefica poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije u srpskom parlamentu izvinila se svima koji su na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila glasali za DSS, zbog toga što je ta partija u nekim lokalnim sredinama napravila koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.

"Naša kampanja bila je usmerena protiv SNS, protiv Briselskog sporazuma, rušenja u Savamali, Beograda na vodi. Na kraju se desilo to da su nam ljudi dali poverenje na izborima zbog takve politike, da bi taj glas bio otet u lokalnim samoupravama", rekla je Sanda Rašković Ivić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Ona je upravo iz tog razloga i dala ostavku na mesto predsednice DSS-a, a sada je uputila izvinjenje i koalicionom partneru na izborima, odnosno pokretu Dveri, kao i ostalim političkim strankama "koje su ustale protiv izborne krađe, podržale DSS i dale im svoj glas na ponovljenim izborima".

"Ja sam verovala da će moja ostavka dovesti do resetovanja u stranci i da će se odustati od koalicije sa SNS, makar u opštini Vračar", navodi ona uz konstataciju da ogromna većina u DSS misli isto kao i ona.

Nedugo potom, DSS je izdao saopštenje da je takva izjava šefice poslaničke grupe u toj partiji njen lični stav i da ne odražava stav DSS-a.

“Stavovi koje je Sanda Rašković Ivić, sa funkcije predsednice poslaničke grupe DSS iznela na konferencije za novinare, a odnose se na pitanje lokalnih koalicija, posebno koalicije na Vračaru, najmanjoj beogradskoj gradskoj opštini, lični su stavovi, ne odražavaju stav Predsedništva stranke i poslaničke grupe i suprotni su stavovima Izvršnog i Gradskog odbora DSS Beograd”, navodi se u saopštenju DSS.