Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Saša Radulović plagirao logo i slogan?

Ilustr/ NB

Saša Radulović plagirao logo i slogan?

Saša Radulović je plagijator jer je skoro potpuno preslikao sve što čini prepoznatljivom našu političku stranku, tvrdi predsednik Nijednog od ponuđenih odgovora (NOPO), Nikola Tulimirović.

Srbija
Autor: Nova borba

Tulimirović ovu tvrdnju objašnjava činjenicom da je slogan koji je objavljen na kraju video klipa NOPO 2012. godine glasio upravo „Dosta je bilo“, a logo stranke, strelica na žutoj pozadini samo je još jedan segment koji je Saša Radulović preuzeo i prilagodio ga svojoj kampanji.

Sve to ne bi bilo toliko strašno, naglašava predsednik NOPO, da Radulović nije preuzeo nekoliko važnih segmenata iz programa te manjinske stranke.

Svako ko zna kako je navodno sastavljana izborna lista Dosta je bilo, zna da je to kopija našeg postupka iz 2012, s tom razlikom što mi svesno nismo bodovali formalno obrazovanje“, navodi Tulimirović i dodaje da je Raduloviću ova ideja „sinula“ najverovatnije nakon sastanka koji su njih dvojica imali pre dve godine.

Logo NOPO/ Logo DJB

Naime, upoznavanje se dogodilo malo nakon što je Radulović podneo ostavku na mesto ministra privrede u Vučićevoj vladi.

Na sastanak me je pozvao Ivan Ninić, urednik Opozicionara i Radulovićev bliski saradnik, zbog toga što su Saša, Dušan Pavlović i Aleksandar Stevanović, a navodno i još neki „kredibilni ljudi“, želeli da budu na našoj izbornoj listi. Radulović mi je rekao da zna da je Nijedan od ponuđenih odgovora manjinska stranka i da žele to da iskoriste za izbegavanje izbornog cenzusa od 5 posto“, navodi Tulimirović.

Tokom razgovara sam obavestio Radulovića da je naša izborna lista otvorena za sve građane koji nisu članovi političkih stranaka, kao i 2012. godine, kada smo kandidate rangirali prema broju bodova i kada sam ja bio izabran za poslanika. Bodovi su se sticali podrškom birača (srodno onome što Saša Radulović sada zove pozitivna prepoznatljivost), radom na realizaciji celog poduhvata i novčanim prilozima“.

Kako Tulimirović kaže za Novu borbu, Radulović je političar koji se populizmom oslanja na siromaštvo, komunističko nasleđe i neupućenost birača.

On neće reći zbog čega ga je Vučić postavio za ministra, da mu je Demokratska stranka 2014. sakupila dobar deo potpisa za učešće na izborima, da je iste godine pregovarao o kupovini dve manjinske stranke za 6.000 evra, da većina njegovih postavljenika i dalje radi u državi, da je Opozicionar njegovo glasilo, kojim svesno i namerno obmanjuje birače (najpoznatije: Vučić ima 17 % podrške i 65 % mandata) i, ukratko, da je jedan od učesnika nadmetanja unutar političkog kartela, u kome niko nikog ne dira Krivičnim zakonikom, i sve ide po planu“.

Kako kaže naš sagovornik, zbog svega toga danas Saša Radulović od Pajtića preuzima tvrdnju da je protivustavno smanjenje plata i penzija, tvituje cene u skupštinskom restoranu i obećava progresivni porez, proveru imovine i nov medijski zakon, koji bi omogućio cenzuru grđu od naprednjačke.

On zna šta većina želi da čuje i to odašilјe u javnost“, zaključuje šef NOPO.
 


Mita:  
Lol, udruženje građana čije je puno ime Dosta Je Bilo - Restart je za logo uzelo međunarodni standardni simbol za restart (public domain i slobodan za korišćenje) A za plagirat ih optužuje Srbin iz Beograda koji je osnovao stranku vlaške nacionalne manjine?

22.05.2017 12:30h    38     37