Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Saslušanje psihijatra na suđenju francuskim otmičarima

Foto: Tanjug

Saslušanje psihijatra na suđenju francuskim otmičarima

U Specijalnom sudu u Beogradu sutra bi saslušanjem veštaka psihijatra trebalo da bude nastavljeno suđenje protiv troje francuskih državljana optuženih za otmicu Maše Prenković u martu 2015. godine.

Srbija
Izvor: Tanjug

Optuženi za otmicu su Sebastijan Branšu, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel.

Tužilac je u maju najavio preciziranje optužnice, a predsednik sudskog veća sudija Dragan Milošević da bi završne reči tužilaštva i odbrane mogle da se održe u septembru nakon čega će uslediti prvostepena presuda.

Sebastijan Branšu nije do sada iznosio odbranu već se branio ćutanjem, dok su drugooptužena, njegova žena, Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile u odbrani da nisu znale ništa o otmici deteta i krivicu prebacile na Sebastijana.

Tuzilaštvo za organizovani kriminal tereti ih za krivično delo otmice maloletnog deteta, izvršene 13. marta u ulici Braće Jerkovića kod broja 227, označivši Sebastijana Branšu Mišela kao organizatora kriminalne grupe.

Oni su prilikom bekstva iz zemlje istog dana uhapšeni na naplatnoj rampi kod Šimanovaca.

Sumnja se da su oteto dete hteli da podmetnu francuskom sudu, kako bi DNK analizom utvrdili da nevenčani suprug trećeoptužene Emerin Ulije Kristel, sa kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac njihove devojčice Amber.