Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SASTAJE SE OPOZICIJA, a nisu pozvani LDP, LSV, SRS i DSS

Već su se sastajali/ Foto: kurir.rs

SASTAJE SE OPOZICIJA, a nisu pozvani LDP, LSV, SRS i DSS

LDP: Mi ni ne pripadamo tom fašističkom bloku sa Dverima

Srbija
Izvor: Danas

Predstavnici opozicionih stranaka i pokreta sastaće se u petak, 4. novembra, u prostorijama Pokreta za preokret u Beogradu, kako bi razgovarali o stvaranju uslova za poštene izbore.

Međutim, kako Danas piše, na taj sastanak nisu pozvani predstavnici LDP, LSV, SRS, kao ni DSS, jer su, prema rečima inicijatora sastanka, oni "lažna opozicija". Umesto predstavnika DSS, pozvana je samo Sanda Rašković Ivić, dojučerašnja predsednica te stranke.

Cilj sastanka je, prema rečima lidera Pokreta za preokret Janka Veselinovića, da se preduprede prevare na predstojećim predsedničkim i lokalnim izborima.

Reagujući na činjenicu da LDP nije pozvan na sastanak, jer je ta stranka ocenjena kao "lažna opozicija", Kenan Hajdarević, funkcioner LDP, u izjavi za Danas kaže da su tu partiju nazivali "lažnim Srbima, lažnim patriotama, tako da ne čudi da ih zovu i lažnom opozicijom".

"Mislim da je krajnje vreme da se prestane sa prebrojavanjem krvnih zrnaca. Ne vidim razliku između onih koji LDP nazivaju antisrpskom strankom i ovog slučaja koji navodite", ističe Hajdarević.

Prema njegovim rečima, organizatori tog sastanka izgleda imaju neki aparat koji meri ko je pravi, a ko lažni opozicionar.

"Samo neka nastave da prave opozicioni blok sa Dverima i DSS i ostalim fašističkim partijama. LDP tu ne pripada, nema velike razlike između svi njih. Na tom sastanku im samo još nedostaju Medojević i Mandić iz Crne Gore, jer su po ideologiji isti sa njima", zaključuje Hajdarević.

Dragan Šutanovac, lider Demokratske stranke, samo je kratko potvrdno odgovorio na pitanje da li će se odazvati pozivu Janka Veselinovića. On, međutim, nije odgovorio na pitanje da li se slaže sa principom prema kojem je poziv uskraćen, pre svega, LDP i LSV, kao i DSS.

Boško Obradović, lider pokreta Dveri, potvrdio je za "Danas" da će predstavnik tog pokreta učestvovati na sastanku u petak, 4. novembra. On je, međutim, napomenuo da se povodom nefer uslova na izborima moraju preduzeti radikalnije mere od pukih sastanaka.

Prema rečima Sande Rašković Ivić, sastanak koji organizuje Pokret za preokret je dobra polazna osnova za rešavanje "tako teških problema kao što su neregularni izborni procesi". Ona je potvrdila svoje prisustvo na tom skupu takozvane prave opozicije.