Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SASTANAK POČINJE, Vučić se IPAK POJAVIO

Foto: Tanjug

SASTANAK POČINJE, Vučić se IPAK POJAVIO

Predsednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić sastaju se sa srpskim zvaničnicima iz BiH i RS, povodom situacije koja je nastala oko referenduma o Danu Republike u RS.

Srbija
Izvor: RTS

14.15 - Sve spremno za sastanak državnog vrha Srbije sa srpskim zvaničnicima iz RS. Prvi u zgradu Predstavništva došao Mladen Ivanić, a za njim su stigli i Mladen Bosić, Željka Cvijanović i Milorad Dodik.

Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić sastaju se sa članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem, predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsednicom Vlade RS Željkom Cvijanović i predsednikom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem.

Pred ovaj sastanak, premijer Vučić je izrazio žaljenje što su srpski zvaničnici odluke doneli unapred, a stavove, suprotno dogovorenom, izneli u javnost, te dodao da je sastanak, s obzirom na to, mogao biti i preskočen.

"Ja ne kršim dogovore koje postignemo. Ne idem u javnost (da govorim) šta je moja politika. Ne podnosim laka i popularna rešenja, kojima je narod oduševljen", poručio je Vučić.

Za danas u 17.45 planiran je i sastanak Vučića sa hrvatskim članom Predsedništva BiH, predsednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH i predsednikom HDZ BiH Draganom Čovićem.

Tema sastanka Vučića i Čovića takođe će biti stabilnost u regionu.

Sastanak će biti održan u zgradi Vlade Srbije, nakon čega će se dvojica zvaničnika obratiti novinarima.

Sastanak sa srpskim predstavnicima iz BiH i RS dogovoren je na hitnim konsultacijama predsednika i premijera Srbije, nakon poziva Saveta za sprovođenje mira u BiH zvaničnicima Republike Srpske da ne održe referendum o Danu Republike.

To bi, kako su ambasadori naveli, destabilizovalo BiH.