Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SASTANAK U VLADI: Vučić sa ambasadorkom Makedonije o unapređenju odnosa

Foto: Tanjug

SASTANAK U VLADI: Vučić sa ambasadorkom Makedonije o unapređenju odnosa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadorku Republike Makedonije Veru Jovanovsku Tipko, sa kojom je razgovarao o kontinuiranom unapređenju dobrosusedskih odnosa i negovanju tradicionalnih prijateljskih veza.

Srbija
Autor: Tanjug, RTS

"Svi smatramo da je potrebno da radimo vredno i odgovorno na unapređenju naših odnosa", naglasio je Aleksandar Vučić na početku susreta, saopštio je Kabinet predsednika.

Obavestio je ambasadorku Veru Jovanovsku Tipko da će predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputiti poziv predsedniku Vlade Republike Makedonije Zoranu Zajevu za održavanje zajedničke sednice vlada dveju zemalja do kraja godine u Beogradu. U tom cilju, razgovarano je i o skorijem održavanju Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju.

Dogovoreno je i da, po postavljenju savetnika za nacionalnu bezbednost Republike Srbije, bude održan zajednički sastanak sa makedonskim kolegom.

Tema susreta bila je i unapređenje saradnje u svim sferama, posebno u oblasti ekonomije, turizma i zajedničkog nastupa na trećim tržištima. Dvoje sagovornika su naglasili značaj zajedničkog rada u oblasti nauke i kulture, s posebnim osvrtom na zaštitu i očuvanje maternjih jezika srpske i makedonske nacionalne manjine.

Tokom sastanka konstatovano je da je saradnja privrednih komora dveju zemalja veoma dobra, o čemu svedoči i osnivanje Srpsko-makedonskog poslovnog kluba.