Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Šef ruske diplomatije stiže u SRBIJU, DAČIĆ: LAVROV DOLAZI NA MOJ POZIV!

Ivica Dačić i Sergej Lavrov/ Foto: N1

Šef ruske diplomatije stiže u SRBIJU, DAČIĆ: LAVROV DOLAZI NA MOJ POZIV!

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije biće u radnoj poseti Srbiji 12. i 13. decembra.

Srbija
Izvor: Agencije

"Sergej Lavrov dolazi na moj poziv na ministarski savet Crnomorske ekonomske inicijative, kojoj Srbija predsedava. To će iskoristiti i za bilaterarnu posetu dan ranije jer mi imamo dogovor da se bilaterarno srećemo dva puta godišnje, jednom u Moskvi, jednom u Beogradu“, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ranije je i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin najavio dolazak šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, istakavši da će on sa srpskim zvaničnicima razgovarati o aktuelnim svetskim procesima i situaciji u regionu.

I Dačić i Čepurin su odbacili kao netačnu tvrdnju da Lavrov dolazi u Beograd zbog incidenta u Crnoj Gori u noći uoči tamošnji parlamentarnih izbora.

"Nije isključeno da se radi o provokaciji, o pokušaju da se na Rusiju prebaci odgovornost za sopstvene grehe Crne Gore. Uz sve to, svima je odlično poznato ko se decenijama bavi pripremom državnih udara i 'obojenih' revolucija, pokušavajući pritom da demonizuje Rusiju. Izgleda da su se sada pojavili njihovi učenici", rekao je Čepurin u intevjuu za list "Politiku".