Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SEKSOLOGU INCEST NORMALAN ako su oboje punoletni i nije na silu

Foto: youtube/screenshot

SEKSOLOGU INCEST NORMALAN ako su oboje punoletni i nije na silu

"Svi odnosi na dobrovoljnoj bazi su normalni, makar bili i između najbližih srodnika".

Srbija
Izvor: Telegraf

Seksolog Savo Bojović smatra da je, sa jedne strane, incest prirodna pojava koja se javlja kada ljudi imaju promene u ponašanju, tačnije poremećaje, dok, sa druge strane, dobrovoljno strupanje srodnika u seksualne odnose smatra normalnim.

Povodom najnovijeg slučaja incesta u Srbiji, kada je brat silovao sestru koja je potom rodila dete, oglasio se seksolog Savo Bojović i izneo vrlo dikutabilne stavove.

"Uglavnom su to u pitanju neke osobe patoloških poremećaja, i takvo ponašanje vrlo je neprijatno za celu porodicu – smatra Bojović, koji dodaje da smo mi nekada bili partijarhalno društvo, isto tako vaspitavani, radovali smo se deci, i niko se nije žalio".

Takođe, poznati srpski seksolog smatra da su svi odnosi na dobrovoljnoj bazi normalni, makar bili i između najbližih srodnika.

"Što se mene tiče, sve što je nenasilno je normalno. Ukoliko neko stupa u seksualne odnose dobrovoljno, makar to bili i otac i ćerka normalno je. Nikada ne znate zašto je to tako, možda na taj način pomažu jedno drugom", rekao je Bojović za "Telegraf".