Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Selaković: Čast ako budem u vladi, ako ne, nije smak sveta

Nikola Selaković/ Foto: mpravde.gov.rs

Selaković: Čast ako budem u vladi, ako ne, nije smak sveta

Ministar pravde u tehničkoj Vladi Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da će mu biti čast ukoliko bude u i narednoj vladi i da će se truditi da svaki posao obavlja kako treba,.

Srbija
Izvor: Tanjug

Selaković je novinarima prilikom obilaska renovirane zgrade u Katanićevoj, gde je je nedavno preseljen Apelacioni prekršajni sud, rekao da je najlepša i najčasnija stvar raditi za svoju otadžbinu.

On kaže da je to imao prilike za ove četiri godine i da je to radio na najbolji mogući način.

Selaković je rekao da je kao i u svakom poslu bilo grešaka i propusta jer ko radi, taj i greši.

"Kao neko ko živi na Vračaru i redovno odlazi u Hram Svetog Save, ja ću svakoga dana, makar od sutra ne bio ništa, da budem ponosan kada prođem pored ove dve zgrade u Katanićevoj, koje su urađene dok je Aleksandar Vučić bio premijer, a ja ministar pravde. Za mene je to mnogo važna stvar", rekao je Selaković.

Neoprezne izjave svedoče o nedozrelosti

Salve neopreznih i provokativnih izjava ili - još gore - postupaka, samo svedoče o nečijoj državničkoj nedozrelosti, izjavio je Selaković, povodom izjave Bakira Izetbegovića u kojoj je uporedio Novi Pazar sa Banjalukom.

"Ja sam ponosan što je Srbija država sa doraslim državnicima koji znaju da svaka njihova reč nekog našeg sunarodnika može da košta bezbednosti u zemljama regiona", dodao je Selaković.

Dobrosusedske odnose i dobar odnos između Srba i Bošnjaka u Raško-polimskoj oblasti, kako je istakao, ne treba i ne može da zagađuje bilo ko, ko dolazi sa strane.

"Ko je dao takvu izjavu mislim da nije toliko glup da ne shvata da između Raške oblasti, ili kako je naše komšije Muslimani zovu Sandžakom, i sa druge strane Republike Srpske nema, nije bilo, niti će biti znaka jednakosti", rekao je Selaković, dodajući da to jesu možda nečiji pusti snovi i možda neko želi da oponaša svoga oca.

Vlada Srbije će se, prema njegovim rečima, truditi da u svemu gradi bolju i sigurniju budućnost, a pokazala je da je postupala na takav način.

U prethodne dve godine, kako je dodao, vlada Aleksandra Vučića uradila je na području grada Novog Pazara više nego za poslednjih deceniju, deceniju i po.

"Novi Pazar nije Banjaluka niti će ikada postojati znak jednakosti između toga, Republika Srpska je dobila međunarodno priznanje entitetskog statusa Dejtonskim sporazumom i specijalni odnosi koji postoje između RS i Srbije jesu sastavni deo sporazuma i mi se u okviru tog sporazuma krećemo", rekao je Selaković.

Na pitanje da prokomentariše situaciju u regionu, Selaković je rekao da se Srbija ponaša mudro, pametno, trpeljivo i da ne naseda na provokacije, ali da se na neke stvari mora reagovati.

"Uzavrela predizborna klima i situacija, uz sve probleme koji su nas pratili prethodnih meseci i godinu, godinu i po dana, ukazuju samo na jednu stvar, a to je da je Srbija zaista, kako je to rekao i austrijski šef diplomatije Sebastijan Kurc, sidro stabilnosti u ovom delu Evrope", istakao je Selaković.

Dodao je da se iz Srbije nije čula nijedna provokacija koja je mogla da izazove burne reakcije i mržnju, već samo reči koje su bile reakcije na izjave i protestne note.

Selaković je istakao da je politika Vučića bila ekonomski oporavak zemlje, finansijska stabilizacija, smanjenje nezaposlenosti i javnog duga, te da je to jedina politika koja može da izgradi snažnu državu u regionu i u Evropi.

"Nećemo tolerisati da nam neko dođe u našu kuću, gurne prst u oko i da nas provocira, ali ćemo pamtiti kada smo mi došli u nešto što bi on možda nazvao svojom kućom, gde smo izbegavali linčovanje našeg predsednika vlade", rekao je Selaković.