Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Selaković: NACRT DEKLARACIJE O OPSTANKU SRPSKOG NARODA je završen

Nikola Selaković/ Foto: mpravde.gov.rs

Selaković: NACRT DEKLARACIJE O OPSTANKU SRPSKOG NARODA je završen

Nacrt zajedničke deklaracije Republike Srpske i Srbije o opstanku srpskog naroda je završen, rekao je generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković i dodao da bi ona trebalo da obezbedi aktivnosti na očuvanju srpskog jezika i pisma.

Srbija
Izvor: RTS

Nikola Selaković je rekao da je deklaracija na neki način spremna za potpisivanje i usvajanje i da je reč o pravno-političkom aktu koji bi Srbima trebalo da omogući zaštitu obeležja i identiteta.

Istakao je da bi deklaracija trebalo da obaveže na ulaganje maksimalnih aktivnosti na očuvanju srpskog jezika i ćiriličnog pisma.

Dodao je da se nada uspehu bez napadanja nikoga i tražeći za srpski narod ono što je priušteno pripadnicima manjina u Srbiji.

Selaković kaže da je ranije deklaracija bila najavljena do Nove godine, ali da nekada nije moguće držati se fiksnih datuma. Nada se i da deklaracija neće biti samo mrtvo slovo na papiru.

Generalni sekretar predsednika Srbije ističe i da mnogi kritikuju nešto što nisu videli ni pročitali a kaže da mediji vole to da potenciraju.

"Hajde da vidimo kakav će biti tekst i šta će se na osnovu njega delati i činiti, to je po meni najvažnije", poručio je Selaković.

Govoreći o navodima da je bilo moguće ugrožavanje bezbednosti Srba na KiM, Selaković je naveo da su na zadovoljstvo svih Srba Badnji dan i prvi dan Božića prošli mirno.