Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Sertić bi mogao na čelo Razvojne agencije Srbije

Foto: Tanjug

Sertić bi mogao na čelo Razvojne agencije Srbije

Željko Sertić, dosadašnji ministar privrede, trebalo bi da preuzme Razvojnu agenciju Srbije (RAS), piše "Blic".

Srbija
Izvor: Blic

Kako navodi beogradski list, on će na tom mestu zameniti Miloša petrovića, koji je vršilac dužnosti direktora.

“Blic” piše da je Aleksadnar Vučić dugo razmišljao o adekvatnom mestu za Sertića, a li se nikada nije dovodilo u pitanje da li će Sertić biti deo izvršne vlasti.

- Prva opcija je bila da Sertić ostaje na čelu istog resora jer je jako teško naći nekoga ko bi preuzeo tu poziciju i uspešno je vodio. Zatim se govorilo da će ostati u vladi, ali na čelu nekog drugog ministarstva, a pominjane su i neke druge opcije - kaže izvor "Blica" iz vrha vlasti. Kao jedna od mogućih pozicija pominjana je i Elektroprivreda Srbije.

- Vučić je godinama blizak sa Sertićem, ima poverenje u njega, može da se osloni i razmišlja ozbiljno da ga postavi u Razvojnu agenciju - kaže izvor "Blica".

Razvojna agencija Srbije osnovana je početkom godine i zadužena je za finansiranje, podsticaje i subvencije koje se daju privredi. Ovo telo zauzelo je mesto SIEPA. Sav novac koji vlada daje privredi, ide preko ove agencije. Budući da je reč o velikom novcu, jasno je zašto je premijer odlučio da stavi na to mesto nekog od najvišeg poverenja.