Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Šešelj: Biću šef poslaničke grupe u Skupštini

Foto: Tanjug/ screenshot

Šešelj: Biću šef poslaničke grupe u Skupštini

U novom sazivu Skupštine, svi će biti cirkus osim srspkih radikalla, a 22 radilkala dominiraće Narodnom skupštinom u raspravama po svim pitanjima, najavio je Vojislav Šešelj

Srbija
Izvor: Tanjug

Centralna otadžbinska uprava Srpske radikalne stranke donela je odluku da kandidat te stranke za potpredsednika Narodne skupštine bude predsednik Izvršnog odbora SRS Vjerica Radeta, lider SRS Vojislav Šešelj imenovan je za šefa poslaničke grupe, a SRS ima nameru da učestvuje u radu svih skupštinskih odbora, rekao je danas predsednik SRS.

- Moj zamenik biće Nemanja Šarović, sekretar Nataša Jovanović. U novom sazivu Skupštine, svi će biti cirkus osim srspkih radikalla, a 22 radilkala dominiraće Narodnom skupštinom u raspravama po svim pitanjima. Dokazaćemo na delu da smo mi jedno, a svi ostali drugo, mi i oni, po kompetentnosti, ozbiljnosti, pripremljenosti, sposobnosti - rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Što se tiče zakona koje "razni nekompetentni" nazivaju evropskim, Šešelj je rekao da će SRS od zakona do zakona određivati stanovište, jer nema nameru da se suprotstavlja donošenju zakona koji pomeraju stvari napred u Srbiji, koji poboljšavaju organizovanje srpskog društva.

- Ali naravno žestoko ćemo se suprotstaviti zakonima koji su protiv interesa srpskog naroda, koji bi doveli u pitanje Kosovo i Metohiju kao integralni deo Srbije, koji bi nas terali na konfrontaciju sa tradicionalnim prijateljima - rekao je predsednik SRS.