Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Šešelj: Đinđić ne zaslužuje spomenik i DS to zna

Foto: youtube/screenshot

Šešelj: Đinđić ne zaslužuje spomenik i DS to zna

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da Zoran Đinđić ne zaslužuje da dobije spomenik u Beogradu, jer je svojevremeno bio umešan u razne kriminalne afere.

Srbija
Izvor: Tanjug

Šešelj traži da se umesto toga istraži puna istina o njegovom ubistvu.

"Pozivamo režim da se tome posveti, vidimo da neki od onih koji su učestvovali u likvidaciji Đinđića čak pretenduju da uđu u vladu. Treba Čedomir Jovanović prvo da bude saslušan oko svih okolnosti koje se odnose na njega, i za ono što imamo dokaze da je naložio rušenje kuće u Šilerovoj kako bi se skrili svi tragovi oko toga ko je tamo dolazio", rekao je Šešelj.

On je na konferenciji za novinare u sedištu stranke kazao da ono što treba uraditi za Đinđića bez obzira, kako je dodao, "šta je bio i kakav je bio, jeste - razjasniti njegovo ubistvo, a ne pevati mu žalopojke".

Šešelj smatra da postoji strana, ali i politička pozadina ubistva.

"Aktuelni režim kao da se inati sa DS, koja nikad nije ni htela da podigne spomenik Đinđiću. Rukovodstvo DS je najbolje znalo u kakve je sve kriminalne afere bio svojevremeno umešan Đinđić", rekao je Šešelj.

On je dodao da se zbog toga ni Boris Tadić nije usuđivao da krene sa inicijativom za podizanje spomenika.

Šešelj je primetio da ima puno zaslužnih Srba, naučnika, književnika, ljudi iz drugih profesija koje zaslužuju spomenik, a nije im podignut.