Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Šešelj: Hrvati postoje da bi mrzeli Srbe

Vojislav Šešelj/ Foto: realtimepolitics.com

Šešelj: Hrvati postoje da bi mrzeli Srbe

Takođe, Šešelj stoji na stanovištu da Srbija ne treba da popušta zahtevima da se u Srebrenici dogodio genocid.

Srbija
Izvor: Agencije

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da je smisao postojanja hrvatskog naroda mržnja prema Srbima.

Lider radikala je još dodao da nije iznenađen ponašanjem hrvatskih zvaničnika koji koče evropski put Srbije jer, kako kaže, Hrvatska je "instrument u rukama veliki sila".

Takođe, Šešelj stoji na stanovištu da Srbija ne treba da popušta zahtevima da se u Srebrenici dogodio genocid.

O podizanju ograde na hrvatsko-srpskoj granici, Šešelj je rekao da Hrvati to rade da bi uznemirili Srbiju, a ne zbog navodnog gomilanja izbeglica kojih, kako je rekao, nigde nema.

Komentarišući aktuelna događanja vezano za Srebrenicu i porukama da premijer Aleksandar Vučić tamo nije dobrodošao, Šešelj ističe da se u tom mestu tokom proteklog rata dogodio zločin, ali ne i genocid i da zato Srbija ne treba da popušta.

"Mnogo je više ubijeno Srba u Sarajevu, više od 5.000, na razne načine nego muslimana u Srebrenici", rekao je Šešelj i dodao da je u Srebrenici streljano oko 1.000 do 1.200 muslima i da to jeste zločin.

Smatra da su muslimanski ekstremisti prošlogodišnjim napadom na premijera Vučića u Memorijalnom centru Potočari "napravili glupost", te da nisu imali nameru da ubiju srpskog premijera, već da ga ponize, ali su postigli kontraefekat.

Smatra da je premijer Vučić "preterano pomirljiv" i da je to pokazao i u izbornoj noći kada je bilo očigledno da su Dveri- DŠ i lista Čeda, Boris, Čanak ostali ispod cenzusa i kada je, kako kaže, američki ambasador krenuo u akciju da prinudi RIK, Zavod za statistiku, da se veštački otvori njima prostor da uđu u Skupštinu.

"Vučić se tada povukao, nije bio spreman da uđe u sukob braneći privid da sačuva dobre odnose sa Amerikom. Ipak, je to samo privid, oni njemu odavno rade o glavi", zaključio je Šešelj.