Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Šešelj izričit: "IMAM TRI PITANJA ZA VUČIĆA I VLADU SRBIJE"!

Vojislav Šešelj/ Foto: twitter

Šešelj izričit: "IMAM TRI PITANJA ZA VUČIĆA I VLADU SRBIJE"!

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj danas je u Skupštini Srbije postavio pitanja za koje smatra da ih niko drugi u Srbiji ne sme postaviti.

Srbija
Autor: Nova borba

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojsilav Šešelj danas je oštro kritikovao postupke Vlade Srbije i državnog rukovodstva naše zemlje u domu parlamenta.

S toga, Šešelj je postavio tri pitanja srpskoj Vladi i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću.

"Zašto Vlada Srbije nije uputila diplomatskim kanalima oštar demarš povodom nezakonitog i bezrazložnog hapšenja 20 građana Republike Srbije u Crnoj Gori", upitao je lider radikala u Skupštini Srbije, pod pojašnjenjem da je takvo hapšenje bilo proizvoljno pošto je šestoro ljudi odmh pušteno na slobodu, a još njih 11 je oslobođeno optužbi za terorizam.

"Čini mi se da je politika Srbije da se brani Milo Đukanović kome su dani odbrojani, a ne da se brane naši državljani koji su nevini pohapšeni", istakao je Šešelj, koji je imao i komentar na nedavna dešavanja u ambasadi SAD-a u našem glavnom gradu.

"Drugi oštri demarš Vlada Aleksandra Vučića morala je da uputi Vladi Sjedinjenih Američkih Država povodom bahanalija u američkoj ambasadi u Beogradu. Nedozvoljeno je da premijer Vučić s nipodaštavanjem komentariše taj događaj, kao da su govorili o njemu. On kao pojedinac u ovom slučaju nije važan. Možda je to bio redovan brifing za službenike američke ambasade u Beogradu, možda oni te brifinge drže svaki dan. To je njihova interna stvar. Ali u ovom slučaju tamo je bilo mnogo državljana Srbije, pa je taj brifing pred njima izvođen, pa se i na njih odnosio, pa su neki od njih bili oduševljeni. To znači da Amerika ovde vodi jaku propagandu. Zamislite da je nekom palo na pamet u srpskoj ambasadi u Vašingtonu da nešto slično drži. Zatvorili bi nam ambasadu i proterali sve diplomatsko osoblje", oštar je bio lider SRS-a.

Prema njegovim rečima, treće je pitanje koje upućuje Vučiću jeste kada će Vlada Srbije podneti predlog Skupštini da se otvori rasprava o učlanjivanju Srbije u Evroazijski ekonomski savez, odnosno u Evroazijsku uniju.

"Sa ruske strane postoji inicijativa, Evroazijska unija je spremna da nas prihvati, potrebna je saglasnost Beograda, a Vlada očigledno okleva. Vlada se i u ovom slučaju boji da se ne zameri Amerikancima i Evropskoj uniji", zaključio je Šešelj.