Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Šešelj likovao na Tviteru zbog britanskog napuštanja EU

Vojislav Šešelj Foto: Youtube/printscreen

Šešelj likovao na Tviteru zbog britanskog napuštanja EU

„Krasnog li letnjeg jutra, divne li vesti koja je obradovala vaskoliko Srpstvo. Englezi su zakucali glogov kolac u srce lešini Evropske unije“, napisao je Šešelj na Tviteru

Srbija
Izvor: B92.net

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj istakao je da su Englezi zakucali glogov kolac u srce lešini Evropske unije.

Osim toga, on je na Tviteru naveo da je vest da su Britanci odlučili da napuste Evropsku unuju „obradovala vaskoliko Srpstvo“.

„Krasnog li letnjeg jutra, divne li vesti koja je obradovala vaskoliko Srpstvo. Englezi su zakucali glogov kolac u srce lešini Evropske unije“, napisao je Šešelj.

Građani Velike Britanije na referendumu glasali su za izlazak iz EU.

BBC i Skaj njuz su već oko 5.00 izjutra proglasili pobedu opcije koja se zalagala za to da London napusti “društvo evropskih naroda”.

Prema prognozama tih medija, za Bregzit je glasalo 52% Britanaca i tako bi trebalo da ostane, ukoliko u finalnom brojanju glasova ne dođe do nekih dramatičnih promena.

Tas na referendumskoj vagi se tokom noći nekoliko puta pomerao na različite strane, u jednom momentu je čak bilo poptuno izjednačeno, pa su se Britanci pitali šta će se desiti ako na kraju zaista bude nerešeno.

Stavu “neverice” doprineo je i lider Partije za nezavisno Ujedinjeno Kraljevstvo Najdžel Faraž, koji je po zatvaranju birališta rekao da postoje jasne naznake da će opcija za ostanak u Evropskoj uniji odneti pobedu.