Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Šešelj OPLEO po Jeremiću: LAŽE, a pomalo je i IDIOT!

Ilustr/ NB

Šešelj OPLEO po Jeremiću: LAŽE, a pomalo je i IDIOT!

Lider radikala pozvao je juče bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića da objasni odakle mu silni milioni kojima već godinama finansira svoju kampanju.

Srbija
Izvor: Informer

Šešelј je istovremeno optužio Jeremića da laže da je ruski čovek kako bi prikrio pravu istinu da je plaćenik zapadnih centara moći.

Ni voda, ni vino

Šef SRS kaže da Vuka ne poznaje lično, ali da je očigledno da je on vrlo sumnjiv lik koji nema jasnu politiku i ne može da objasni poreklo svojih para. Šešelј kaže da Jeremić pre nego što uđe u izbornu trku mora da objasni odakle mu slini milioni koje je njegov „Centar za međunarodne odnose i održiv razvoj“ (CIRSD) dobio tokom kampanje za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, ali i u prethodnom periodu.

"Jeremić kaže da ga Rusi podržavaju, a ja kažem da on laže. On je plaćenik zapadnih i ko zna kojih još centara moći . Oni ga guraju u kandidaturu za predsednika Srbije da bi oposlili svoje interese. Vuk bi morao da objasni kako se taj njegov CIRSD finansira i odakle mu silni milioni. Ipak, i pored svega toga, ne mislim da mi je ozbilјan konkurent. On je bivši član DS, dakle nit je voda, nit je vino", objašnjava Šešelј, i dodaje da mu je neshvatlјivo to što Jeremić lobira u SAD i EU lažno optužujući Vučića da je „opasni Putinov čovek“.

- Možda Jeremić pokušava da stekne poverenje kod Amerikanaca, zaboravlјajući da oni koriste naučne metode u politici. O svakom od nas imaju podatke u kompjuteru za koje ni mi sami ne znamo i sigurno ne čekaju Jeremića da im kaže ko je Šešelј, a ko Vučić! Izgleda da je taj Jeremić pomalo i idiot! - zaklјučuje Šešelј.

Ni Vuk Jeremić ni njegovi saradnici iz CIRSD juče nisu želeli da komentarišu ove navode.