Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŠEŠELJ opleo po "ŠPIJUNIMA IZ VLADE"! NIKOLIĆU poručio da se ne pita o službama bezbednosti!

Vojislav Šešelj/ Foto: politika.rs

ŠEŠELJ opleo po "ŠPIJUNIMA IZ VLADE"! NIKOLIĆU poručio da se ne pita o službama bezbednosti!

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj upitao je premijera Vučića zašto dozvoljava Nikoliću da se meša u rad službi bezbednosti kad je to isključivo posao Vlade Srbije.

Srbija
Izvor: Politika.rs

"Nikolić čim je preuzeo dužnost predsednika napravio je veliki skandal u javnosti tvrdnjom da ga prisluškuju službe bezbednosti, a vrlo dobro smo saznali da nisu prisluškivale i pratile njega, nego bezbednosno interesantna lica iz sfere kriminala s kojima je on stupao u kontakt i, umesto da se to rasvetli do kraja, odgovornost je bačena na službe bezbednosti”, istakao je Šešelj.

Dodaje da ne namerava da brani službe bezbednosti, ali smatra da ih treba srediti po civilizacijskim normana, a ne po željama moćnika.

Lider radikala je istakao da mediji pišu kako službe prate ministre u srpskoj Vladi, ali tvrdi da se raspitivao poslednjih dana i da je saznao da su te ne radi o pukom špijuniranju ministara.

"Neki ministri su održavali kontakte sa bezbednosno interesantnim licima, pa su tako uhvaćeni inflagrantno i umesto da oni odgovaraju zbog tih kontakata, krive se službe. Pitam premijera, zašto vlada još nije usvojila pravilnik o bezbednosnoj proveri kandidata za ministre? Zašto vlada nije još uvek donela pravilnik o kontaktima ministara i drugih državnih funkcionera sa strancima, to imaju sve vlade, imaju i Amerikanci i Rusi. Pravilnik bi morao da postoji, pa kada se Zorana Mihajlović, ministarka, sastaje sa stranim ambasadorima lepo da podnese izveštaj, jer ona sa njima razgovara četiri-pet sati i niko ne zna o čemu. Ne nipodaštavam špijune nižeg ranga, ali najopasniji su špijuni najvišeg ranga, pogotovo špijuni u Vladi Srbije”, zaključuje Šešelj.