Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Šešelj protestovao zbog ulaska Bečića u skupštinski Odbor za bezbednost

Vojislav Šešelj Foto: Tanjug/Z. Žestić

Šešelj protestovao zbog ulaska Bečića u skupštinski Odbor za bezbednost

Šešelj je postavio pitanje da li Bečić kao čovek u čiju se diplomu i zvanje sumnja može biti na čelu tako važnog odbora, Martinović stao u zaštitu svog stranačkog kolege

Srbija
Izvor: Agencije/NB

Lider SRS Vojislav Šešelj protestovao je danas zbog toga što je za člana skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti predložen Igor Bečić iz SNS.

To je učinio zbog, kako je rekao, afera koje se vezuju za njegovo ime, na šta je šef naprednjaka u parlamentu Aleksandar Martinović postavio pitanje kredibiliteta Šešelja za članstvo u tom odboru.

- Ako bismo krenuli u tu vrstu rasprave, ja bih mogao da postavim pitanje da li sam Šešelj ima kredibilitet da bude član tog odbora, jer sam čitao neka dokumenta da je bio saradnik službe bezbednosti u Sarajevu pod imenom magistar' - rekao je Martinović na početku rasprave o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora.

Martinović je rekao da je uobičajena parlamentarna praksa da se ne komentarišu personalna rešenja koje su predložile poslaničke grupe, navodeći da ne zna zašto je Šešelj počeo da komentariše koga je predložila SNS, a da se pritom krajnje neprimereno izražavao o svom kolegi.

- Ako hoćemo da pričamo o političkoj anatomiji svakog poslanika, onda bi rasprava krenula u drugom smeru. Svaka poslanička grupa ima pravo da predloži članove odbora - rekao je Martinović.

Šešelj je, inače, rekao da će poslanička grupa SRS poštovati postignuti dogovor i da će glasati za sve predloge koji su predloženi konsenzusom, ali da ne može da prećuti problem u Odboru za kontrolu službi bezbednosti, koji je u svim parlamentarnim demokratijama najvažniji odbor i stoga je veoma važno pitanje njegovog sastava.

- Ja neću da sumnjam u celi sastav odbora, da postoji problem izneću vam na osnovu činjenice da je Bečić predložen za člana tog odbora i, kako se čulo u kuloarima, predviđen je za predsednika tog odbora. Vi znate za afere, problem lažne fakultetske diplome.… Može li takav čovek biti član tog odbora, može li biti otporan na pritiske i podmetanja službi? - upitao je Šešelj.