Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Šešelj: SAD spremaju svog kandidata za predsednika Srbije

Foto: youtube/screenshot

Šešelj: SAD spremaju svog kandidata za predsednika Srbije

Amerikanci pripremaju svog kandidata za predsedničke izbore u Srbiji, izjavio je u intervjuu za "Novosti" lider SRS Vojislav Šešelj.

Srbija
Izvor: Tanjug/ Novosti

"Amerikanci pripremaju svog kandidata, ali su digli ruke od izanđalih političara kao što su Tadić, Pajtić, Jovanović, Čanak, ali i od Radulovića, koji je neuračunljiv..", rekao je Šešelj za Novosti i dodao da postoji opcija da "istaknu nekog nestranačkog, kao što je Saša Janković ili da nateraju Vučića da kandiduje Zoranu Mihajlović".

U tom slučaju bi, kaže lider SRS, i Dačić i Ljajić, koji su istakli kandidaturu, podržali Mihajlović.

Vučić bi, prema Šešeljevim rečima, bio najozbiljniji kandidat SNS, ali pitanje je, kaže, da li će se odreći premijerske pozicije, koja ima mnogo više ovlašćenja.

On je naveo i da je njegova stranka odlučila da on bude kandidat za predsednika Srbije i da 1. septembra kreće u kampanju.

Šešelj je za Novosti takođe ocenio da se formiranje Vlade odlaže, jer je mandatar Vučić suočen sa jakim spoljnim pritiscima,

Šešelj je naveo da Moskva očekuje da u Vladi budu srpske patriote, proruski orijentisane, dok Amerikanci insistiraju da u Nemanjinu 11 uđe što više prozapadnih "igrača" koji će nametnuti sankcije Rusiji.

“Nisam siguran kako će Vučić da prelomi. Odluku mogu da mu olakšaju dva velika događaja - Bregzit i propast puča u Turskoj, koji su režirali Amerikanci”, kaže Šešelj.