Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Šešelj: SRS podržava svaki oblik saradnje sa Rusijom

Foto: youtube/screenshot

Šešelj: SRS podržava svaki oblik saradnje sa Rusijom

Srpska radikalna stranka podržava svaki oblik saradnje aktuelne vlasti u Srbiji sa Rusijom, izjavio je danas lider radikala Vojislav Šešelj povodom posete mandatara Aleksandra Vučića Moskvi.

Srbija
Izvor: Tanjug

"Nemam baš precizne informacije osnovnog razloga tog putovanja, može to biti neki diplomatsko-medicinski razlog, ali mi nemamo ništa protiv i podržavamo sve oblike saradnje sa Rusijom", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Cilj SRS je, prema njegovim rečima, da Srbija odustane od evropskih integracija i okrene se saradnji sa Rusijom i podržava sve što može tome doprineti, čak i minimalno.

Šešelj je na konferenciji rekao i da vlast Mila Đukanovića u Crnoj Gori sve više, intenzivnije i besomučnije "progoni" srpski narod, a da je glavni pravac tog progona preko Srpske pravoslavne crkve.

On tvrdi da Đukanović ima nameru da preotme sve crkve SPC i preda ih "lažnoj" crnogorskoj crkvi.

Šešelj je rekao da vlast u Beogradu ništa nije uradila da zaštiti crnogorske Srbe i naglasio da odnosi Srbije i Crne Gore ne mogu biti dobri dok se negiraju prava crnogorskih Srba i dok se oni progone, te da Srbija mora odlučno da stane u njihovu zaštitu.