Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŠEŠELJ u Crnoj Gori nakon 20 godina?

Foto: youtube/screenshot

ŠEŠELJ u Crnoj Gori nakon 20 godina?

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj prisustvovaće osveštenju crkve Arhiđakona Stefana, u Gornjem Lipovu u blizini Kolašina, pišu podgoričke Dnevne novine.

Srbija
Izvor: Dnevne novine

List navodi da Šešelj u Gornje Lipovo dolazi na poziv i u organizaciji doktora Milovana Bojića, potpredsednika Srpske radikalne stranke, koji je Kolašinac i koji je jedan od najvećih ktitora novoizgrađene crkve u Gornjem Lipovu.

Osveštanje crkve u Gornjem Lipovu biće obavljeno u subotu 13. avgusta, a ovaj podgorički dnevnik tvrdi da će osim prisustva osveštenju crkve imati i političke aktivnosti.

Planirano je, kako se navodi, da održi i sastanke sa sledbenicima u ovom kraju kako bi ojačao SRS pred predstojeće parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

List napominje da je Šešelju bio zabranjen boravak u Crnoj Gori, ali i da je ta zabrana u međuvremenu ukinuta i za njegov dolazak više nema nikakvih prepreka.

Šešelj je posljednji javni nastup u Crnoj Gori imao 11. oktobra 1996. na centralnom gradskom trgu u Podgorici, uoči kampanje za parlamentarne izbore.

On je proteran iz Crne Gore nakon skupa u Herceg Novom, kada je, kako se navodi, uputio niz uvreda na račun Crne Gore, pa je po naređenju tadašnjeg predsednika Crne Gore Momira Bulatovića on je deportovan za Srbiju.