Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Sindikat: Funkcioneri Partizana vrše pritisak na policiju

Foto: FK Partizan

Sindikat: Funkcioneri Partizana vrše pritisak na policiju

SBPOK u Partizanu prikuplja podatke zbog sumnje da su pojedini čelnici crno-belih zloupotrebili položaj uoči Izborne Skupštine

Srbija
Izvor: Agencije/NB

Samostalni sindikat policije Srbije saopštio je da pojedini funkcioneri Partizana medijsklim izjavama o navodnoj spregi pripadnika MUP-a u klubu vrše pritisak.

Sindikat ih je pozvao da omoguće zakonski rad pripadnicma SBPOK-a i da poštuju nadležne državne institucije.

"Neodmerene i neargumentovane medijske izjave pojedinih funkcionera FK Partizan o navodnom pristrasnom radu radnika MUP-a u slučaju korišćenja pecata preminulog generalnog sekretara Darka Grubora i eventualnih zloupotreba ne možemo nikako drugacije da shvatimo, već kao direktno mešanje u rad MUP-a", navodi se u saopstenju.

Kako se istice, radnici MUP-a su visoko kvalifikovani i profesionalni radnici koji poštuju sve zakonske regulative i nacela postupanja prilikom obavljanja svojih poslova i zadataka, tako da je svaki vid mešanja u njihov rad i pokušaj degradacije njihove profesionalnosti direktan vid pritiska i pokušaj omalovažavanja i ponižavanja njihove profesije.

SBPOK u Partizanu prikuplja podatke zbog sumnje da su pojedini čelnici crno-belih zloupotrebili položaj uoči Izborne Skupštine. Navodno, sumnja se da su falsifikovane službene dokumentacije i članske karte kako bi se u Skupštinu ubacili novi delegati.

Inspektori SBPOK su u svojstvu gradana ispitali i D.V, koji je u klubu iz Humske zadužen za izdavanje članskih karata, dok su ranije saslušane sekretarice Lj.M. i N. L., kao i radnik administracije D. B.

Sumnja se da je u ovim malverzacijama korišćen pečat sekretara kluba Darka Grubora, koji je preminuo početkom juna ove godine.

Večernje Novosti pišu da će poziv na informativni razgovor u policiju dobiti generalni direktor Miloš Vazura i bivši generalni sekretar Žarko Žečević.

Izborna Skupština FK Partizan zakazana je za 12. septembar.