Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Siniša Mali podnosi ostavku zbog Savamale?

Foto: Beoinfo

Siniša Mali podnosi ostavku zbog Savamale?

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali želi da preuzme odgovornost piše "Blic".

Srbija
Autor: NB

Beogradski list na naslovnoj strani piše da će Mali podneti ostavku, dok "Večernje novosti" takođe pišu da će gradonačelnik Beograda najverovatnije snositi političku odgovornost.

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić rekao je juče na konferenciji za medije da su za rušenje objekata u Savamali tokom izborne noći odgovorni "najviši organi beogradske vlasti" ne govoreći o imenima. Takođe je rekao da će svi umešani snositi odgovornost, a da će biti i političke odgovornosti.

"Da, vlast je kriva, to je pošteno i odgovorno priznanje. Ja ne mogu i neću da izvučem nikoga od pravne odgovornosti, a razgovaraćemo i o političkoj odgovornosti", rekao je Vučić.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković rekao je jutros gostujući na Radio-televiziji Vojvodine da je najvažnije da smo dobili odgovor na pitanje ko stoji iza čina rušenje, kako je dodao, nelegalnih objekata.

- Ovo je prvi put da država u dosta kratkom roku pod medijskim pritiskom i pritiskom nekih građanskih inicijativa reaguje. Trebalo bi uzeti neku vrstu medijskog tajm auta dok organi ne završe istragu- kazao je Stanković.

Juče se povodom Vučićevih izjava oglasio i poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, rekavši da rušenjem u Savamali treba da se bave policija i tužilaštvo, a ne premijer.

Podsetimo, nekoliko objekata u beogradskom naselju Savamala srušeno je tokom noći. To su uradili ljudi sa fantomkama čiji identitet još uvek nije otkriven. Građani su kazali nakon rušenja da su zvali policiju, ali da im je rečeno da oni nisu nadležni i da pozovu komulanu policiju.