Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SKANDAL Terali ljude na PRINUDAN rad kod PRIVATNIKA, da im ne oduzmu socijlanu pomoć!

Direktorka Centra Foto: Facebook, pixabay

SKANDAL Terali ljude na PRINUDAN rad kod PRIVATNIKA, da im ne oduzmu socijlanu pomoć!

Ako neće kod privatnika da kopaju na polju, neće dobiti ni pomoć.

Srbija
Autor: Politika, NB

Direktorka Centra za socijalni rad u Sečnju terala je korisnike socijalne pomoći u toj opštini da rade na polju privatne firme, da im ne bi uskratila 5.900 dinara pomoći koju im daje država.


Predrag Andonov, koji prima socijalnu pomoć od 5.900 dinara devet meseci godišnje, kaže za “Politiku” da je direktorka Milimirka Beba Antić bila na sastanku sa njim i još dvadesetak primalaca pomoći i da im je tražila da za džabe rade u polju PP “Ratar”, koji pripada “Matijeviću”.

“Sastanku je prisustvovao i Perica Kostić, predstavnik PP „Ratar” i tu nam je, uz pretnju gubitka ili umanjenja pomoći, saopšteno da smo dužni da bez ikakve nadoknade radimo u PP „Ratar”, na čupanju korova iz soje koja je u to vreme bila, otprilike metar visoka, i ja sam to odbio”, kaže Andonov.

Kako objašnjava on je imao infarkt i ne može da radi na povećanoj vlažnosti i na suncu u polju, ali mu je direktorka rekla da mora da nabavi uverenje komisije iz Novog Sada, dok on nema para za putovanje.

Direktorka je inače rekla da je sve rađeno po uredbi vlade i da ljudima koji primaju socijalnu pomoć, a ne odazovu se da rade, pomoć biti oduzeta.