Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SKANDAL U ZDRAVSTVU: Pacijent tvrdi da su ga tukli, vezivali za krevet dok je doktor to posmatrao

Nenad Puhača/ Foto: b92.net

SKANDAL U ZDRAVSTVU: Pacijent tvrdi da su ga tukli, vezivali za krevet dok je doktor to posmatrao

Nenad Puhača iz Inđije najavio je krivičnu prijavu protiv odgovornih u Kliničkom Centru Vojvodine.

Srbija
Izvor: b92.net

Nenad Puhača, iz Inđije, koji boluje od epilepsije i koji je nedavno primljen u Klinički centar Vojvodine, tvrdi da ga je obezbeđenje te zdravstvene ustanove isprebijalo, na očigled dežurnog lekara.

Na klinici za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine Nenad Puhača ležao je jedan dan. Sutradan, kako tvrdi, od lekara je tražio da ga na njegovu odgovornost otpuste jer su uslovi u bolnici bili nehuamani. Međutim, kako kaže, to mu nije dozvoljeno. On tvrdi da je fizičko nasilje počelo kada je krenuo da uzima prepisanu terapiju, a sa njim u sobi u tom trenutku bili su i ljudi iz obezbeđenja.

,,Samo što sam progutao terapiju počelo je. Ošišani, nabildovani muškarci i tehničari počinju da me tuku.,, kaže Nenad.

Dodaje da je u tom trenutku bio prisutan i lekar koji na sve to nije imao nikakvu reakciju i koji je, kako kaže, "samo ćutao".

Nakon batina je, tvrdi, dobio dve injekcije pa ga je osoblje vezalo za krevet. Zamolio ih je da otpuste kaiševe kako bi mogao da zaspi.

,,Kad god bih rekao nesto o tome jedan od njih bi prišao i iz sve snage me udario. A onda bi prišao i drugi i udario me s druge strane. Da bi me u 2 sata noću premestili u kuhinju gde su dva prozora otvorena dok je napolju temperatura bila minus 2 stepena.,, priča Nenad.

U Kliničkom centru demantuju navode ovog pacijenta, a novosadska policija istražuje slučaj.