Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Skat: Institucija zaštitnika građana je "reflektor" koji u Srbiji dobro radi

Majkl Skat/ Foto: alo.rs

Skat: Institucija zaštitnika građana je "reflektor" koji u Srbiji dobro radi

Poseban akcenenat tokom razgovora Skata i Jankovića stavljen je na medijske slobode, pravosuđe, beezbednost i rad nezavisnih institucija.

Srbija
Izvor: Agencije

Ambasador SAD-a u Srbiji Kajl Skat ocenio je da je institucija Zaštitnika građana "reflektor" koji služi da obasja probleme, kako bi bili brže uočeni i rešeni, kao i da to uspešno radi.

Skat je razgovarao sa zaštitnikom građana Sašom Jankovićem o načinu postizanja konkretnog napretka u vladavini prava i poštovanju ljudskih prava.

Kako je saopšteno iz Jankovićevog kabineta, poseban akcenenat tokom razgovora Skata i Jankovića stavljen je na medijske slobode, pravosuđe, beezbednost i rad nezavisnih institucija.

Skat je to rekao na sastanku sa zaštitnikom građana Sašom Jankovićem, sa kojim je, kako je saopšteno iz Jankovićevog kabineta, razgovarao o načinu za postizanje konkretnog napretka u vladavini prava i poštovanju ljudskih prava, a posebno o medijskim slobodama, pravosuđu, bezbednosti i radu nezavisnih institucija.

Janković je istakao da izmene zakonodavstva, organizovanje obuka i kupovina opreme ne mogu dati dovoljan rezultat ako u institucijama ne bude dovoljno mesta za ljude koji su spremni da ovlašćenja primenjuju odlučno, objektivno, samostalno i odgovorno.

Sastanak je održan u prostorijama Zaštitnika građana, na inicijativu američkog ambasadora, kao nastavak dijaloga koji je sa predstavnicima nezavisnih organa nedavno imala pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland.