Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SKOJ TRAŽI JANKOVIĆEVU SMENU "Zaštitnik štiti samo buržoaziju"

Foto: mc.rs

SKOJ TRAŽI JANKOVIĆEVU SMENU "Zaštitnik štiti samo buržoaziju"

Predstavnici organizacije SKOJ traže smenu zaštitinika građana Saše Jankovića, zato što se, kako su rekli, bori samo za prava buržoazije, a ne obični građana.

Srbija
Autor: Beta, NB

Petnaestak predstavnika te organizacije protestovalo je danas ispred institucije zaštitnika, a protest je trajao pet munta.

Prvi sekretar SKOJ Aleksandar Đenić, kazao je da su oni predali spimo nadležnima u kom zahtevaju ostavku Jankovića.

Đenić je kazao da Janković po dužnosti reaguje samo kada su u pitanju prozapadne organizacije, ali ne i komunističke, što prema njegovom mišljenju ukazuje da je on zaštitnik buržoazije i krupnog kapitala, ali ne i običnih građana Srbije.

On je kazao da od zahteva neće odustati sve dok ne bude ispunjen i da će početi da prikupljaju potpise, kako bi u skupštinu uptili inciijativu za smenjivanje Jankovića.

Đenić je negodovao zato što Jankovć nije odgovorio na pismo SKOJ-a koje mu je upućeno zbog navoda direktorke Centar za evroatlanske integracije Jelene Milić da je SKOJ prokremaljska organizacija.

Okupljeni su nosili transparent "Janković, američki plaćenik" i zastave SKOJ-a.

Nedugo nakon protesta na „Tviteru“ se oglasio i Janković rekavši da podržava pravo izražavanja i okupljanja i dodao „Smrt fašizmu, sloboda narodu“.