Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SKRETANJE PAŽNJE Navodno proterivanje RUSA, skreće pažnju SA ULTIMATUMA ZAPADA

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

SKRETANJE PAŽNJE Navodno proterivanje RUSA, skreće pažnju SA ULTIMATUMA ZAPADA

​Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su informacije o proterivanju ruskih državljana iz Srbije čista izmišljotina.

Srbija
Autor: Nova Borba

U medijima je objavljeno i da je sekretar za nacionalnu bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev zbog toga posetio Srbiju, a iz ruskog MSP i to demantuju i kažu da je poseta bila planirana ranije.

Rusko ministarstvo vest o proterivanju Rusa nazvalo je „čistom izmišljotinom“, a kazali su i da im je žao što su novinari ne posvećuju više vremena proveri informacija.

Sličnog stava je i portparolka srpskog sabora „Zavetinici“ Milica Đurđević.

Ona za naš portal kaže da se poslednjih dana stvara lažna simetrija između Istoka i Zapada u domaćim medijima.

„Naravno, te metode nemaju većeg uspeha, jer srpski narod, poučen iskustvom, dobro prepoznaje svoje prijatelje čak i kada mu se baca prašina u oči. Po sredi je pokušaj da se skrene pažnja sa ultimatuma koje postavljaju Brisel i Vašington, a Ruska Federacija označi kao država koja se meša u unutrašnja pitanja Srbije“, kaže ona za naš portal.

Uzrok te antiruske kampanje je, kako navodi, jačanje odnosa Srbije i Rusije na svim nivoima.

„Srbija je jaka onoliko koliko je nezavisna od zapadnog uticaja, a najveći garant samostalnosti Republike Srbije je široka saradnja sa Ruskom Federacijom. To je istorija nebrojano puta dokazala“, zaključuje Đurđevićeva.

Srpsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je cilj posete bilo jačanje saradnje.