Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Skupština: Dverima mesto potpredsednika

Foto: Tanjug

Skupština: Dverima mesto potpredsednika

Nazire se kadrovsko rešenje za funkciju vicepredsednika Narodne skupštine, koje je odbio pokret Dosta je bilo. U SNS tvrde da Radulović nije podržao svog kandidata.

Srbija
Izvor: Večernje novosti

Uražnjeno sedmo potpredsedničko mesto u Narodnoj skupštini moglo bi da pripadne Dverima nakon što je propao dogovor da se za tu funkciju izglasa članica Pokreta "Dosta je bilo" Jasmina Nikolić.

Nikolićeva nije izglasana zajedno sa ostalima, uprkos dogovoru da se svi potpredsednici izaberu "u paketu", posle odluke Radulovićevog pokreta da ne podrži predlog da se broj potpredsedničkih mesta sa šest poveća na sedam.

Na konsultacijama šefova poslaničkih grupa u petak postignut je dogovor da se broj potpredsedničkih mesta poveća i da ih zauzmu tri predstavnika sa liste SNS, jedan iz SPS, i po jedan iz SRS, DS i "Dosta je bilo". Na glasanju je, međutim, Radulović iznenadio sve tako što je glasao protiv odluke. Usledila je pauza, posle koje su svi kandidati, osim Radulovićevog, izabrani za potpredsednike.

Naprednjaci kažu da je Radulović prekršio dogovor i da nije podržao sopstvenog kandidata.

- O upražnjenom mestu raspravljaće se narednih dana u sklopu konsultacija o formiranju skupštinskih odbora - kažu u SNS.

Iz DJB, međutim, tvrde da nikakvog dogovora nije ni bilo.

- Naš stav je bio da broj potpredsedničkih mesta ne treba povećavati, već da SNS treba da dobije dva potpredsednika, a četiri posle njih najveće poslaničke grupe po jednog. Oni su, isprva, pokušali da omalovaže liste DJB i DS nudeći nam da se dogovorimo ko će od nas dobiti mesto. Kada na to nismo pristali, našli su rešenje u povećanju broja potpredsednika, da bez protokolarne funkcije ne bi ostali PUPS ili Ljajićeva stranka.