Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Slavni režiser otkriva za Novu borbu ZAŠTO JE POTPISAO APEL ZA KANDIDATURU SAŠE JANKOVIĆA!

Saša Janković/ Foto: kurir.rs

Slavni režiser otkriva za Novu borbu ZAŠTO JE POTPISAO APEL ZA KANDIDATURU SAŠE JANKOVIĆA!

Slavni srpski režiser ne krije da u Zaštitniku građana vidi predsednika od integriteta.

Srbija
Autor: Nova borba

Apel Zaštitniku građana Saši Jankoviću, koji je potpisalo stotinjak javnih ličnosti iz Srbije podigao je dosta prašine na medijskoj sceni Srbije. Dok su članovi Vlade i pristalice vladajuće većine kritikovali Apel, kao i njegove potpisnike, nazivajući sve oni koji su podržali Apel svakako, samo ne vanstranačkim ljudima, predstavnici opozicije i pobornici lika i dela Saše Jankovića pozdravili su ideju Apela.

Među prvim potpisnicima bio je i naš slavni reditelj Goran Marković, koji je u izjavi za naš portal otkrio zašto je jedan od potpisnika to Apela.

"Pre svega, mislim da je Srbija zaslužila da, posle pauze od šest godina, najzad dobije predsednika od integriteta. Dosadašnji predsednik ne zaslužuje taj atribut", kazao je Marković za naš portal.

Goran Marković/ Foto: novosti.rs

Prema njegovim rečima, za očekivati je da će sadašnja oligarhija na vlasti, kao i obaveštajne službe, potpomognute žutom štampom i televizijama koje drže pod apsolutnom kontrolom, svakog kandidata koji se pojavi kao njen protivnik dočekati nizom kleveta, laži, izmišljotina i serijom strašnih napada na njegovu ličnost privatno.

Ipak, Goran Marković veruje da Janković može da nosi sa svim potencijalnim pritiscima.

"Mislim da bi Saša Janković, svojim dostojanstvom i mudrošću, mogao sve to da izdrži i da neukaljan izađe na crtu protivnicima", kazao je Marković.

Saša Janković je u nekoliko navrata istakao da neće izneti u javnost činjenicu da li će se kandidovati za predsednika Srbije sve dok za to dođe vreme, a otac nekih od najvećih dela domaće kinematografije kazao je za Novu borbu da je na Jankoviću da odluči ima li snage da se kandiduje ili će smatrati da nešto tako nije vredno gubitka ličnog mira.

"Naše je da, kandidujući takvog čoveka, manifestujemo potrebu da se u našim životima nešto suštinski promeni", zaključio je Marković.

 


dragan:  
,,SLAVNI reziser,,

26.11.2016 10:20h    27     28