Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SLOBA DAČIĆU: Skloni mi se s OČIJU!

Ivica Dačić i Slobodan Milošević/ Foto: politika.rs, arhiva

SLOBA DAČIĆU: Skloni mi se s OČIJU!

Mira Marković nije želela da komentariše, a Milutin Mrkonjić se ne seća ničega.

Srbija
Izvor: alo.rs

U jednom izveštaju Državne bezbednosti koje u svojoj novoj knjizi ovjavio lider Srpske radikalne strane Vojislav Šešelj stoji da pokojni predsednik Srbije i Jugoslavije Slobodan Milošević nije imao pohvalno mišljenje o današnjem prvom čoveku Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću.

Šta više, na nekoliko mesta se u tom delu navodi da je Milošević Dačića smatra "potpunim promašajem" kadrovske politike SPS-a.

Prema jednom od izveštaja objavljenom u Šešeljevoj knjizi, Milošević je 12. avgusta 1993. održao sastanak s rukovodstvom "prve linije" i tada im je uputio oštre kritike.

"Cela izborna kampanja je organizovana i vodi se traljavo i na našu štetu, mislim da su pojedinci potpuno podbacili, a pre svih Dačić, Perčević, Bogdanović i Bora Jović. Slušao sam njihove nastupe, rekao sam da frazama i parolama ne možemo dobiti ove izbore. Ono što ste govorili i kako ste govorili samo je na našu štetu - tako ne može dalje", ljutito je govorio Milošević i nastavio:

"Radmilo Bogdanović ostaje van svih kadrovskih kombinacija, Bora Jović da se definitivno povuče, Ivica Dačić je potpuni promašaj kadrovske politike SPS-a".

Sam lider socijalista tvrdi da Milošević takve reči nikada nije izustio.

"Milošević to nikada nije rekao. To su ljdi iz njegovog i Mirinog okružejna koji su se prvi razbežali posle pada sa vlasti. Zbog njih smo i pali. Pa ako je rekao '93, kako se ja zadržah do sada", šaljivo je upitao Dačić.

Dačić dodaje i da postoje skriveni interesi nekada visokih funkcionera stranke čiji je on lider za takvo svedočenje.

"Mene ljudi iz Miloševićevog okruženja nikad nisu podržavali, ja nisam gradio karijeru na Slobi i Miri. Deset godina je prošlo do Slobine smrti, ja sam i dalje na čelu SPS, a gde su oni koji su me napadali?", upitao je Dačić.

List "Alo!" prenosi da Mira Marković nije želela da komentariše ovu temu, a počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić se pozvao na veliki broj godina koje su prošle otad, pa je izjavio da se ne seća perioda u kojem je Milošević za Dačića rekao da je promašaj.