Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
SLUČAJ UGLJANIN: Kad je na VLASTI nema problema, kad nije, POSTAJE EKSTREMISTA

Sulejman Ugljanin Foto: Tanjug

SLUČAJ UGLJANIN: Kad je na VLASTI nema problema, kad nije, POSTAJE EKSTREMISTA

Sulejman Ugljanin od kada nije ministar zagovara ratnohuškašku politiku.

Srbija
Autor: Blic, NB

Predsednik SDA je nakon incidenta na fudbalskoj utakmici u Novom Pazaru kazao da “Vlada Srbije koristi fudbalske utakmice Novog Pazara i njegov stadion kao poligon za izliv mržnje prema Bošnjacima”. On je čak rekao da će pokrenuti inicijativu da se Crvenoj Zvezdi i ostalim klubovima “čiji se navijači ponašaju šovinistički prema Bošnjacima” zabrani igranje u gradovima gde žive Bošnjaci.

Svi problem Bošnjaka koje sada ističe, nisu mu smetali dok je zagovarao umerenu struju i bio u ministarskoj fotelji od 2012. do 2014. godine. Sada se priključio političarima iz regiona koji ne shvataju da je rat završen i igra na ratnohuškačku kartu, smatra politički analitičar Dragomir Anđelković, a prenosi “Blic”.

Anđelković smatra da je Ugljanin u suštoj suprotnosti sa onim što radi Rasim Ljajić koji pokušava da maskimalno umiri stvar. “Ugljanin politiku doživljava lično. Dakle, ako je on deo neke vlasti, onda je sve u redu, a ako nije, onda su to najgori ljudi na svetu. Ova ekstremistička priča sad ide isključivo u njegovu korist”, smatra Anđelković.